HABER MERKEZİ – Sherry F. Colb imzalı ‘Vegan Olmak İçin Bahaneler’ isimli kitabı Nilgün Engin’in çevirisiyle yayımlandı.

Sherry F. Colb’un kaleme aldığı Vegan Olmak İçin Bahaneler kitabı Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayımlanarak raflarda yerini aldı.

Vegan aktivist Nilgün Engin tarafından Türkçeleştirilen kitap, yayınevinin Yeşil Politika Serisi kapsamında okuyucuyla buluştu.

Cornell Hukuk Fakültesi’nde Profesör olarak çalışmalarını yürüten ve hayvan hakları dersleri veren Colb’un bu kitabı veganlığa dair tartışmalara yanıt vermeyi amaçlıyor.

“Sadece Vejetaryen Olmak Yetmez mi?”, “Peki Ya İnsan Sağlığı?” ve “Hayvanlar da Diğer Hayvanları Yemiyorlar mı?” gibi toplam on altı başlıktan oluşan kitap, veganlık hakkındaki klişelere ve basmakalıp sorulara cevap veriyor.

Kitabın tanıtım metninden bir bölümü sizinle paylaşıyoruz:

Vegan Olmak İçin Bahaneler, veganlara ve veganlığa karşı en yaygın, kafa karıştırıcı ve genellikle meydan okuyan tepkilerin birçoğunun dikkatli analizleriyle dolu; tutku ile mantık, idealizm ile faydacılığın nadir bir birlikteliği ve ağdalı söz sanatları yerine gerçek diyalog yoluyla hayvanları yemenin etiğine değinmeyi hedefleyen savunucular için devrimci bir rehber.

Üstelik kullandığı dil hem veganları hem de naveganları cezbedecek nitelikte!

( Kaynak: Gazete karınca )

Editör: Haber Merkezi