Barış, savaş-karşıtlığı, anti-militarizm...



Tüm bu kavramlar tarihleri boyunca hep kendi içerdiklerinin dışında anlamlarda donatılmış ve çoğu zaman savunucularının egemen ideoloji tarafından suçlanmasına hatta dışlanmasına yol açmışlardır.



Pınar Selek "Barışamadık"ta kavramları ve karşıtlarıyla kurdukları çetrefil ilişkileri keskin bir dikkatle analiz etmekte ve toplumun militarizasyonunda nasıl kullanıldıklarını incelikli bir biçimde gözler önüne sermektedir.



"Barışamadık" barış güvercinini topraklarımızdaki hüzünlü öyküsü...

Pınar Selek Biyografisi

1971’de İstanbul ‘da doğdu.



Notre Dame De Sion Lisesi’den sonra 1996’da Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünü ‘Babiali’den İkitelli’ye, Mürekkep Kokusu’ndan Plazalara’ başlıklı teziyle, birincilikle bitirdi. Aynı üniversitede sosyoloji yüksek lisansını tamamladı. Fransa’da Sophiantipolis UDEL Üniversitesi’nde ekonomi-politik dersleri aldı.



Üniversite yıllarında sokak çocukları, işçileri, Romanlar ve eşcinsellere ilişkin çalışmalarıyla dikkati çekti.



Amargi Kadın Dayanışma Kooperatifi kurucularından olan Selek, barış mücadelesi, antimilitarizm, insan haklarıyla ilgili çalışan birçok STK ve harekete destek vermekte ve Amargi Feminist Teori Dergisi editörlüğünü yapmaktadır.



Selek'in EZLN Zapatist hareketin bildirileri ve Marcos'un mektuplarından oluşan Ya Basta! Artık Yeter adlı çeviri/derleme çalışması 1996’da Belge Yayınları'ndan çıktı.



Ülker Sokak'ta travesti ve transüellerin dışlanmasını konu alan ‘Maskeler’, ‘Süvariler’, ‘Gacılar’ adlı araştırması 2001’de Aykırı Yayınları’ndan; barış mücadelesinin ve sol muhalefetin yaşadığı sorunların ele alındığı Barışamadık 2004’te İthaki Yayınları’ndan basıldı.



2008’de İletişim Yayınları’ndan çıkan ve erkekliğin iktidar aracı olarak oluşumunda askerlik hizmetinin rolünü inceleyen ‘Sürüne Sürüne Erkek Olmak kitabı Zum Mann Gehätschelt, Zum Mann Gedrillt başlığıyla 2010’da Orlanda Yayınevi tarafından Almanca olarak yayımlandı.



Pınar Selek’in ayrıca Su Damlası (2008,Özyürek Yayınları), Siyah Pelerinli Kız (2009, Şahmaran Yayınları) ve Yeşil Kız (2010, Özyürek Yayınları) başlıklı üç de masal kitabı bulunmaktadır.



1998 yılında PKK hakkında yürüttüğü bir araştırma sebebiyle göz altına alınarak tutuklanmıştır.



Kitapları



Barışamadık

İthaki

Sürüne Sürüne Erkek Olmak

Maskeler Süvariler Gacılar

Yolgeçen Hanı

Yeşil Kız

Su Damlası

Kaynak: https://www.kitapyurdu.com/kitap/barisamadik/58692.html&manufacturer_id=18983

Editör: Haber Merkezi