James Miller’ın “Sokrates’ten Nietzsche’ye: İyi Yaşamın Anlamı” adlı kitabı, Belkıs Dişbudak çevirisiyle The Kitap Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İyi Yaşamın Anlamı, batı medeniyetinin temel taşlarını oluşturan 12 büyük filozofun yaşamları ve çalışmaları üzerinden yaşamın sırrını arayan bir yolculuk hikayesidir. Büyük filozoflardan oluşan bu küçük grubun, yaşam için rol model olarak hizmet edip etmediğini inceleyen yazar James Miller, iyi bir yaşam için bir rehber olarak felsefenin gerçek kullanımının kaybolduğuna inanıyor.

Kitabın arkasındaki fikir, felsefenin ezoterik araştırma ve bilgi değil, daha çok filozofların söylemleri ve eylemleri arasındaki tutarsızlıklar, yaşamları boyunca rol model olup olamadıkları.

Nasıl yaşamalı? Bu soruya cevap vermek kolay değil. James Miller, 12 ünlü filozofun biyografileriyle bu coşkulu tartışmaya İyi Yaşamın Anlamı’nda geri dönüyor. Miller, 12 ilginç “bilgelik âşığı”nın izinde, okurunu felsefi bir yolculuğa çıkarıyor ve bu yolculukta sorgulanmış bir hayatı, kendini bilmeyi ve gerçeği keşfetmeyi vaad ederken nasıl yaşamak gerektiği sorusuna da cevap arıyor.

Platon’un bir tirana öğretmenlik yaparak ününü tehlikeye atmasından, Rousseau’nun kusursuz bir erdemle yaşamayı heves etmesine; Diyojen’in gün ışığında elinde yanan bir lambayla gezip insan aradığını söylemesinden, Augustinus’un Tanrı’yı kendi içinde bulmasına kadar filozofların aydınlanma hikâyeleri, felsefe ve düşünce tarihimize katkıları inceleniyor.

Zengin anekdotlarıyla İyi Yaşamın Anlamı, felsefeye ilginin bugün de devam etmesini haklı çıkaran ve iyi bir hayat sürmekle ilgili en acil soruları keşfeden bir kitap. Hayatı inceleyip sorgulamayı bir yaşam biçimi haline getirmiş bu isimler, hayatı anlama ve daha iyi kılma yolunuza ışık tutacak. The Kitap Yayınları etiketiyle yayımlanan İyi Yaşamın Anlamı artık Türkiye’de!

“Bir dizi canlı felsefi hikâye… Eski meselelere yeni bir yaklaşım.”
The Economist

“Felsefi bir hayatı yaşamanın ne anlama geldiğine dair ufuk açıcı ve heyecan verici bir kitap…”
The Wichita Eagle

Yazar Hakkında

28 Şubat 1947 yılında dünyaya gelmiştir. 1975 yılında Brandeis Üniversitesi’nden mezun olan yazar New School for Social Research’te siyaset profesörü ve liberal çalışmalar başkanıdır. İyi Yaşamın Anlamı kitabının yanı sıra Çöpteki Çiçekler: Rock and Roll’un Yükselişi, 1947-1977 ve The Passion of Michel Foucault kitaplarının yazarıdır.

Çevirmen Hakkında

1938 İstanbul doğumlu Belkıs Dişbudak, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu. 1968 yılında başladığı simultane tercümanlık kariyerini sürdürmekte. 1971’den bu yana İngilizceden kitap çevirileri yapmaktadır. Dişbudak’ın 300’ü aşkın çevirisi bulunmaktadır.

Kaynak: edebiyathaber.net

Editör: Haber Merkezi