İSTANBUL - HDK’nin düzenleyeceği Genel Kurul’la kendisini örgütleyip, büyüterek yeni bir başlangıç yapacağını kaydeden Halklar ve İnançlar Meclisi Temsilcisi Murat Mıhçı ve Sağlık Meclisi üyesi Heval Bozdağ, tüm ezilen kesimleri Genel Kurul’a davet etti.   

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 28 Ocak’ta, “İsyanımız erkek egemenliğine, ısrarımız özgür ve eşit yaşama. Jin, jiyan, azadî” şiarıyla Kadın Genel Konferansı’nı, 29 Ocak’ta ise İstanbul Kongre Merkezi’nde, “Faşizme ve sömürüye karşı demokratik meclislerde birleşelim. Örgütlü ve özgür toplumla yeni yaşamı kuralım” şiarıyla 12’nci Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. HDK, hem Genel Kurul hem de Kadın Konferansı’na dair çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

HDK Sağlık Meclisi üyesi Heval Bozdağ ve HDK Halklar ve İnançlar Meclisi Temsilcisi Murad Mıhçı, Genel Kurul ile yeni dönem için örgütleneceklerini belirterek, tüm ezilen halklara katılım çağrısı yaptı.

KURULA NASIL BİR SÜREÇTE GİDİLİYOR?

Bozdağ, HDK’nin Genel Kurul’a ezilen halkların, demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselttiği ve daha örgütlü bir şekilde bir araya gelmeyi dayattığı bir süreçte gittiğini aktardı. AKP ve MHP rejiminin, toplumda giderek baskıyı arttırdığı; muhalifleri, medyayı, siyasetçileri, kadınları daha fazla baskı altına almaya çalıştığı bir ülke atmosferi içerisinde bulunduklarını kaydeden Bozdağ, böylesi bir atmosferde kurulun gerçekleşiyor olmasının “umut” verici olduğunu belirtti. Bozdağ, “HDK, 12’nci dönemini, yenilenmiş, toplumsal yeni arayışa ait motivasyona cevap olabilmiş, kendini büyütecek bir yeni başlangıçla girecektir” dedi.

GENEL KURUL ŞİARI

“HDK, fikriyatı ve örgütlülüğü ile topluma demokratik bir olanak sunduğu gibi, bütün mücadele alanlarında dayanışabilmeyi, örgütleyebilmeyi de başarabilmenin arayışıdır” diyen Bozdağ, bünyelerinde demokratik yapılar olarak bulunan meclis örgütlenmelerine işaret etti. Genel Kurul’un şiarına değinen Bozdağ, “Bu şiar aynı zamanda toplumsal özgürlük arayışımızın ve birlikte mücadele hedefimize ilişkin; hem ortak zemini ifade ediyor, hem de bir çağrı anlamına geliyor. Yeni bir heyecanın ve yeniden bir ısrarın da ifadesidir diyebiliriz” şeklinde konuştu.

YENİ DÖNEME DAİR VERİLECEK MESAJLAR

Bozdağ, kurulda verilecek mesajlara dair ise şu ifadeleri kullandı: “HDK’nin kuruluş perspektifinin güncelle olan bağı ve güncel toplumsal ihtiyacın karşılığı olmaya devam ettiği mesajı öncelikli olacaktır. Yeni toplumsallığı gören çözüm olanaklarının tüm demokratik mücadele örgütleri, muhalefet ve toplumla birlikte aranabileceği ve de mücadelesinin de birlikte büyütülebileceği mesajı verilecektir. Ortak mücadele vurgusu- iradesi açığa çıkacaktır. Ekoloji ve kadın mücadelesi, yine sömürüye karşı emek mücadelesi, Kürt sorunun demokratik çözümüne dair ortak mücadele yeni dönemin başlıca mücadele alanları olarak öne çıkacaktır. Jin, jiyan, azadî ve faşizme karşı ortak mücadelenin kongrede yankısını bulacağını düşünüyoruz.”

‘BİRLİKTE ÖRGÜTLEYELİM’

HDK Halklar ve İnançlar Meclisi Temsilcisi Murad Mıhçı, sözlerine HDK’nin Türkiye ve Kurdistan halkları için tarihsel bir öneme sahip olduğunu belirterek başladı. HDK’nin kurulduğu günden bu yana etkili bir mücadele yürüterek yatay örgütlenme modeliyle büyüdüğünü aktaran Mıhçı, Genel Kurul ile son dönemde iktidarın tüm saldırılarına karşı yan yana olma ve mücadele mesajlarını yineleyeceklerini ifade etti. HDK’nin tüm toplumsal kesimlerin içerisinde olduğu devasa bir yapı olduğunu kaydeden Mıhçı, ötekileştirilen, yok sayılan tüm kesimlere “Birlikte olalım mücadeleyi birlikte örgütleyelim” çağrısında bulunarak, tüm kesimleri kurula davet etti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi