Ayten AVDAN

BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Hakların demokratik partisi HDP Bursa bugün 8 Mayıs Osmangazi ilçesinde bulunan Sultan düğün salonunda  kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katılımıyla 4 olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongre'de partilerin ve kurumların ilgisi yoğundu.

HDP kongresine ESP, SODAP, SMF, TİP, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, EMEP, Halkevleri gibi partilerin yanı sıra Bursa KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Bayraktar, Eğitim-Sen Şube Sekreteri Derviş Erdem, Tüm Emekli-Sen, AS-DER, Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Mudanya Alevi Kültür Derneği’nin temsilcileri katılım gösterdi.

HDP tüm kimliklerin ortak sözüdür.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bursa’da bütün cezaevindeki arkadaşlarıma, başta Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere, Aysel Tuğlak’a, Selçuk Mızraklı’ya adını sayamadığım bütün arkadaşlarıma selam gönderiyorum.” dedi. Her yerde çoşkuyla, kararlılıkla ve büyük moralle HDP’nin kongrelerini gerçekleştirdiğini söyleyen Buldan, “Tüm baskılara iktidar karanlığının kuşatması altında, herkesin sözü ve gücü olmaya devam ediyoruz.  Biz HDP’nin yarınlarda söz sahibi olacağını şimdiden görüyoruz. HDP, tüm kimliklerin ortak sözüdür. HDP aynı zamanda barışın köprüsüdür. Kardeşliğin kilididir HDP. Kadınların da gençlerin de söz sahibi olması için mücadele yürüten bir partiyiz. Bunu da sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade ediyoruz. Ülke kaynaklarının eşitçe dağıtıldığı, ülkeye dair halkın konuşacağı bir Türkiye’yi yaratmak mümkün.

Buldan, iktidarın demokratik siyasetten korktuğunu belirterek, kaybetme korkusu yaşandığını söyledi. İktidarın HDP’yi ve mücadelesini en büyük engel olarak gördüğünü sözlerine ekleyen Buldan, “Bizim mücadelemizden korkuyorlar. Korkmaya devam etsinler. Biz onların korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. 

“Seni duvara çivilerim sözü 90’lar zihniyetine sahip iktidarın sözüdür. Asit kuyularında insan yakanlarla aynı zihniyettir, faili meçhul cinayetlerin emrini verenlerle aynı zihniyettir” diye devam eden Buldan, Türkiye toplumuna, halklarına göz dağı verilmeye çalışıldığını bildiklerini belirtti.

Buldan,
Ne pahasına olursa olsun, ölümüne direneceğiz! Onlar korksunlar, korkmaya devam etsinler. Çünkü kaybedecekler. Zulmleri çok, günahları çok, bütün bunları bildikleri için baskı, engelleme yapıyorlar. Cezaevleri tecrit ortamına dönüştürüldü. Tecrit içerisinde tecrit yaşanıyor. Ölülerin, tabutların, cenazelerin çıktığı bir süreci yaşıyoruz. İmralı’da avukat görüşü yapılmadığı hal de dün avukatlara sayın Öcalan ile 6 aylık görüşme yasağı geldiğini öğrendik. Bu ülke kendi çıkardığı yasaları görmeyen uygulamayan bir yere geldi. Bunun birebir sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Bu ülke AKP-MHP’ye mahkum Kongre, saygı duruşu ve divan üyelerinin oylanmasıyla başladı. Kongred ilk konuşmasını gerçekleştirdi. Ceylan Erol Erdoğan,  konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle uzun zamandır, ilçe ilçe, mahalle mahalle kongre çalışması yürüten kongre komisyonuna, aynı şekilde kongre organizasyonunu yürüten arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Ülke olarak sancılı süreçlerden geçiyoruz. Bir yandan ekonomik çöküş, bir yandan savaş ve yoğun olarak hissedilen faşizm altında yaşıyoruz. Korku gerilim ve savaş filmini her gün işçisiyle, genciyle kadınıyla, iliklerimize kadar hissediyoruz. 
Erdoğan, üç gün önce HDP Genel Merkezi’ne yapılan ‘provokasyon’a dair de konuşarak, “‘seni buraya çivilerim’ sözünü söyleyen emniyet görevlisine kadınları çivilemek senin ne haddine” dedi. Selahattin Demirtaş’ın sözüne atıfla konuşmasını sonlandıran Erdoğan, “Bu gemi o limana ulaşacak” diye konuştu.
Biz yaşayacak ülke istiyoruz kaçacak değil’
Eş Başkan Nadir Kırlılar da yaptığı konuşmada, iktidarın ülkeyi yıkıma sürüklediğini belirtti. Kürdün yüzü gülmesin diye koalisyon kurulduğunu sözlerine ekleyen Kırlılar, “Barış gelirse bir saniye orada kalamayacaklar biliyorlar. Sayın Öcalan’a yıllardır neden tecrit uyguluyorlar? Çünkü, Öcalan konuşursa barışısın sesi yükselecek! Bunlar kaybediyorlar, kaybedecekler… HDP’yi kuran dinamikler Gezi Direnişi ve Kobane’yi kuran dinamiklere dayanıyor.

Editör: Haber Merkezi