TEKİRDAĞ - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın aralarında olduğu partililer, Tekirdağ'da yoğun ilgiyle karşılandı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Tekirdağ'da yapılacak kongresi öncesi Çorlu ilçesinde halkla buluştu. Sancar ve beraberindekiler, Çorlu'da bir tesiste durarak, halay çekti. Sancar ve beraberindekiler, daha sonra onlarca araçtan oluşan konvoyla Tekirdağ’a hareket etti. Sancar'ın bulunduğu konvoy, Tekirdağ girişinde polisler tarafından durduruldu. Duruma tepki gösteren HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan, "Eğer AKP’nin konvoyu olsaydı durduramazdınız, sizi Şırnak’a sürgün ederlerdi” dedi. Polisler, daha sonra konvoyun geçişine izin verdi. 

KİTLESEL KARŞILAMA

Sancar, kentte esnaf ziyareti yaptı. Terzi bir esnaf, yaşanılan ekonomik krizden dert yandı. Sancar, "Yaşanılan sorunları ancak birlikte değiştiririz” dedi. Yurttaş, HDP’yi takip ettiğini ve kendilerini her zaman dinlediklerini söyledi. Sancar'ın ziyaretinde diğer esnaflar da yaşadıkları sorunlara değindi. Sancar ziyaretinde etrafındaki kalabalık grup, sık sık “HDP umuttur umut dimdik ayakta”, “Direne diren kazanacağız”, “HDP halktır halk burada” sloganları attı. Sancar, geleneksel kitap fuarını da ziyaret ederek, kitap satıcılarıyla sohbet etti.  

Ziyaret sırasında gözlük satan bir esnaf, ""Dükkan çalıştırmak çok zor. Geçinmek çok zor. Çocukları okutmak çok zor. Halkımız sadece zordan ibaret” dedi. Sancar, "Bunun kolayı var. Birlikte mücadele etmek, birlikte değiştirmek. Birlikte bunu yapacağız ve onun için buradayız” dedi.  

Editör: Haber Merkezi