BURSA - Yeşil Sol Parti Bursa İl Örgütü, gerçekleştirilen 3’üncü Olağanüstü Kongre ile yeni il eşsözcülerini seçti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bursa İl Örgütü, 3’üncü Olağanüstü Kongresi’ni Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleştirdi. Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını mevcut İl Eş Sözcüsü Kemalettin Yıldız yaptı.

Geleneksel devlet politikası nedeniyle Türkiye tarihinin katliamlar tarihi olduğunu belirten Yıldız, “Acıların yaşanmaması için faşizan politikalardan vazgeçilmeli, farklı inançlar üzerindeki baskılar durdurulmalıdır. Alevilerin eşit yurttaşlık, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması talebi bizim de talebimizdir. Farklı diller ve özellikle Kürtçe üzerindeki baskılar kaldırılmalı ve tanınmalıdır” diye belirtti.  

‘KATLİAM ANMALARI BİTMİYOR’

Ardından konuşan partinin Eş Genel Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Paris’te yaşanan saldırıya değinerek, “Maraş Katliamı’nın yıldönümünde, Roboski Katliamı’nın yıldönümüne sayılı kalan günlerdeyiz. Geçirdiğimiz yüzyıllık süreçte ne yazık ki katliamların anılması bitmiyor. Dün Paris’te bir katliamla daha karşı karşıya kaldık. Tabii bu katliamla ilgili birçok şey söylenip yazılmaya başlandı. Kürtlerin katledilmesinden öte orada yaşanan olaylara dönük tartışmalar yürütüldü. Şunu söylemekte fayda var, Kürtler bulunduğu her ülkede belli sınırlarla karşı karşıya kalıyor. Ana dillerinde sınırlama vardır, varlıklarına sınırlama vardır, örgütlenmelerine sınırlama vardır. Sınırsız olan tek şey Kürde yönelik şiddet ve ölümdür” tepkisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından gidilen seçimde Mediha Azra Güllüpınar ve Yüksel Akgün partinin eş sözcülüğüne seçildi. 

( MA )

Editör: Haber Merkezi