İSTANBUL - Ma Music, İstanbul'da binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir konser gerçekleştirdi. 

Amed merkezli kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiren Ma Music, Ankara'nın ardından İstanbul'da da coşkulu bir konser gerçekleştirdi. Avcılar ilçesinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren konsere binlerce kişi katıldı. Dinleyicilerin yoğun ilgisi altında sahneye çıkan Ma Music sanatçıları, seslendirecekleri şarkıları İran’da Jîna Emînî şahsında direnen tüm kadınlara armağan ettiklerini belirtti. 

Ma Music sanatçıları, Erdewan Zaxoyî, Eyaz Yûsif, Merûf, Reşîdê Cindî, Alî Baran, Îsa Berwarî, Şukrî Rêkanî ile Erîvan Radyosu’ndan şarkılar seslendirdi. Dinleyiciler de zılgıt ve alkışlarla sanatçılara eşlik etti.  

‘ÇOCUKLARA SÖZ VERDİK’

Konserin sonunda kısa bir konuşma yapan Ma Music'ten Şêrko Kanîwar, konserde emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi. Kanîwar, “6 yıl önce Amed'de halka söz verdik; Ne olursa olsun bu çocukları müziksiz bırakmayacağız. Sadece çocukları değil, 'çocukların ailesini de müziksiz bırakmayacağız' dedik. Siz ne kadar sahip çıkarsanız bu kültür ve müzik o kadar ilerleyecek" şeklinde konuştu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi