Dokuz 8 Haber

Sevgili Okurlarım Merhaba.

Günler çabuk geçiyor. Yaz ayının o kavurucu sıcaklığını da geride bırakıp, sararan yaprakların savrulduğu taşlarda sonbahara doğru ilerliyoruz. 
Böylece " ömür dediğin nedir ki " diyen büyüklerimizin sözlerini doğruluyoruz.

Günler ayları, aylar yılları kovalıyor.

Bu güzel yurdum son günler de Mardin,  Gaziantep ve Afyon ilimizdeki trafik kazalarında birçok yurttaşımızın ölümüyle ve birçok yurttaşımızın yaralanmasıyla  bu güzel ülkem yasa boğuldu. 
Ölenlere rahmet dilerken yaralılarımızın bir kısmının hala hastanelerde tedavileri sürüyor. Ölen vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum.
Dileğimiz bu kazalarda yaralanan yurttaşlarımızın biran evvel iyileşip hayata dōnmeleridir. 

Son günlerde yine enflasyon ve  geçim zorluğu almış başını gidiyor.
Pandemi sürecinde kapanan işyerleri, işten çıkarılan işçiler, küçülmeye geçen büyük firmalar o kadar fazla oldu ki; bu da insanlarımızı ciddi şekilde maddi olarak etkiledi.  
Asgarî ücretliler ve emekli maaşlarına yapılan zamlar bile halkın  alım gücünü koruyamadı.
Aslında hep derim ūç  tarafı denizlerle kaplı bu güze yurdum her zaman için ekonomisini tarıma yöneltirse üretim iş  teknolojik alanında büyüyüp kalkınırsa daha refah düzeyi yüksek bir ülke olacaktır.


Tabiki bu da günlük yaşantımız da olan ihtiyaçlarınızın her geçen gün zamdan daha az etkilenerek halkımızın alım gücünü  fazlalaştıracaktır.
 
Sevgili okurlarım ülkemiz her geçen gün büyüyor ama büyümeyle beraber maddi ve buna bağlı olarak manevî sıkıntılarda yaşanıyor.

Şimdi siz okurlarıma enflasyon, zam, asgari ücret, emeklilerin gün geçtikçe alım güçlerinin  azaldığını dilimin döndüğünce kalemimin yazdığınca  dile getirmeye çalıştım.

Fakat hayat bu, bir bakarsınız herşey bir anda tomurcuklanır,  filizlenir, çiçek olur, fidan olur. Ağaç olur meyve verir .
İyi güzel günler yakın olur.

Sevgili okuyucularım; 
Biliyorsunuz ki ; 
Yurt genelinde seçimlerin yaklaşmasıyla beraber  büyük bir hareketlilik de görülüyor.
Geçtiğimiz hafta Van' da Dokuz 8 Haber' in Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir kısım gazeteci, yerel medya , kısaca basın emekçilerine yönelik üç günlük bir  eğitim semineri oldu. Gazetecilerin yurttaşlık bilgileri, teknolojik tekniği daha rahat kullanmaları, halkla iletişim de güçlülük, doğru haber, sosyal medyanın doğru kullanımı gibi konular üzerinde yoğunlaşarak eğitim vermesi biz basın emekçilerini hem sevindirdi hem de bizleri eğitim alanında daha bir teknolojik çağın gündeminde bilgilendirdi  
Bu  eğitim seminerine genel olarak ;
Van' da Dokuz 8 Haber ve Dokuz 8 Akademi' nin öncülüğünde “Yurttaş Haberciliğinin Dinamizmi ve Gazeteciliğin Birikimi Buluştu” . diyebiliriz.
Bu eğitim seminerinin   amacı aynı  bölgedeki gazetecileri bir araya getirmekti. Eğitimlerde, yerelde çalışan gazetecilerin sorunları çözüm odaklı olarak ele alındı. Hak hukuk doğru temel de habercilik, seçim döneminde yapılan kampanyalar ve oy kullanmayan yurttaşlarımızın zorlukları hakkında konuşuldu.

 Güneydoğu  ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda yerel medyanın önemi ve sorunları ele alındı.

Bu eğitim de Amed Radyo Tv  olarak  eğitim seminerine davet alarak eğitime katılım gösterdik. 
Ben Nesrin Erdoğmuş Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Ferat Mehmetoğlu ve Amed radyo tv ekibinden seçilen değerli gazeteci televizyoncu arkadaşlarımız kuvvetli bir ekip olarak eğitimlere  katılım gösterdik.
Bizlere bu programı hazırlayan 
Dokuz 8 Haber Genel Yayın Yönetmeni Sayın Gökhan Biçici koordinatörlüğünde,  alanında uzman gazetecilerin gelişim bilgi donanım yönünden biz gazeteci ve basın emekçilerini daha  aktif hale gelmeleri için çaba sarf etmeleri bizler için sevindirici oldu.
 Van ' da düzenlenen bu   Eğitim çalışmaları 3 gün sürdü. 
Eğitim çalışmasına Van, Diyarbakır, Urfa, Elazığ,. Şırnak  gibi illerden gazeteciler ve yerel medya temsilcileri katıldı. 
Bu eğitim semineri vesilesiyle tanışma, kaynaşma bilgi alışverişi yaparak dolu dolu üç gün geçirdik.
 Ayrıca Van ilinin gezilecek görülecek o kadar doğa harikası ve tarihi yerleri olduğunu bizlere eşlik eden Van'lı gazeteciler eşliğinde hep beraber görüp hayran kaldık. Bu yazımda Turizm yetkililerine de seslenmek istiyorum 
Van ilimizde gezilecek görülecek tarihi ve doğa harikası yerleri lütfen tüm dünyaya tanıtmak için çaba gösteriniz.İç Turizmin hareketlenmesiyle beraber Van esnafının yüzü gülecektir.

Van'lı gazeteci ve basın mensubu Arkadaşlarımıza da misafirverliklerinden ötürü şahsım ve Amed radyo tv adına teşekkür ediyorum. 

Bu Eğitime katılım gösteren arkadaşlara eğitimin  üçüncü  gününde sertifikalar dağıtıldı. Ve tabiki bu eğitim her ne kadar bilgi birikim ve donanım amaçlı olsa bile hafızalarda  unutulmamak üzere hep beraber fotograf karelerine yer verildi .

Sevgili Dokuz 8 haber Genel Yayın Yönetmeni Sayın Gökhan Biçici' ye,  ve bizleri bilgilendirmeye çalışan Dokuz 8 haber ekibinin kıymetli Emekçilerine çok teşekkür ediyorum.
 Bu tür eğitimlerin yararlı olduklarına kanaat getirip    devamını diliyorum.
Sevgilerimle .

Kaynak: https://www.tigrishaber.com/dokuz-8-haber-5899yy.htm

Editör: Haber Merkezi