"Gazetemizin yayın hayatına başladığı ilk günden, -7 Haziran 1995- bu yana köşe yazarımız olan Ermeni Yazar Mıgırdiç Margosyan hayatını kaybetti. Gazetemizdeki yazılarına önce “Çengelli İğne” isimli köşesiyle başlayan Margosyan’ın, okurlardan gelen yoğun istek üzerine yazıları pazar gününe alındı ve “Kirveme Mektuplar” isimli köşeyle yazılarına devam etti.  Ermeni yazınında taşra edebiyatının son temsilcisi olarak bilinen Margosyan 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesinde yapılacak törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığında toprağa verilecek.  Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner, Şair-Yazar Gülsüm Cengiz, Yazar Aydın Çubukçu ve Evrensel Gazetesi Editörü Nazife Yaşar Margosyan’ı anlattı:

Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner: ‘Tadımızı kaçıranların tadını kaçıran bir yazardı’

“Tadımızı kaçıranların tadını kaçıran bir yazardı Margosyan. Bize yaşatılanları neden yaşamamamız gerektiğini söylemiştir hep. Evrensel’de kirvesine yazdığı mektuplarda özellikle ahbapça, şakacı bir tonda anlatmıştır çekilen acılarla gerçekleri. Margos öyküleri, yazı ve kitaplarıyla yaşamı boyunca acıyı bal eylemek için mücadele etmiştir. Biz yazar arkadaşları, dostları, okurlarıyla hepimiz tadını kaçırırsak onların, bizim tadımız kaçmaz.”

Yazar Aydın Çubukçu: Elveda Mıgırdiç Usta

Çok borcumuz var! Halkının bütün has özelliklerini yansıtan aydınlığını elbette özleyecek, güzel anısını yaşatacağız; ama hepimizin payına düşen, kalbinin derinliklerinde taşıdığı büyük ve onurlu acıyı paylaşarak borcumuzun bir kısmını olsun ödemeye çalışmak olmalı.

Aydın Çubukçu, Mıgırdiç Margosyan'ın ardından yazdı:

Aydın Çubukçu, Mıgırdiç Margosyan'ın ardından yazdı: "Elveda Mıgırdiç Usta"

Şair-Yazar Gülsüm Gengiz: Evrensel ailemin bir üyesiydi

Mıgırdiç Margosyan, benim evrensel ailemin bir üyesiydi. Bir aile üyemi yitirdim. Çok üzgünüm. Onu ustalıkla yazdığı yetkin öykülerinin yanı sıra hep güleç yüzüyle ve dost insanlığıyla anımsayacağım.

Gülsüm Cengiz, Mıgırdiç Margosyan'ın ardından yazdı:

Gülsüm Cengiz, Mıgırdiç Margosyan'ın ardından yazdı: "Evrensel ailemin bir üyesiydi"

Margosyan’dan öğrenmeye devam edeceğiz

Şu bir gerçek, birçoğumuz biraz da Margosyan’ın öğrencileriyiz. Eminim bundan sonraki iyi edebiyatın, gazeteciliğin içinde Margosyan’dan da bir şeyler olmaya devam edecek.

Margosyan’dan öğrenmeye devam edeceğiz

Margosyan’dan öğrenmeye devam edeceğiz

Evrensel Gazetesi Editörü Nazife Yaşar: Niye böyle yaptın Kirvem!

Sorardı bazen: “Nazife yazıyoruz ama okuyan oluyor mu?” diye. Gelen yorumları ilettiğimde çok memnun oluyor, ona giden mesajları da utangaçça anlatıyordu.

Bir Margosyan geçti bu cavalacoz dünyadan, bu kırtıpil alemden…

Nazife Yaşar, Mıgırdiç Margosyan'ın ardından yazdı: Niye böyle yaptın Kirvem!

Gazetemiz yazarı Mıgırdiç Margosyan hayatını kaybetti

Gazetemiz yazarı Mıgırdiç Margosyan hayatını kaybetti

Editör: Haber Merkezi