AKP’li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı Urfa’da partisinin milletvekili aday listesine çok sert tepki gösterdi. Pınarbaşı, Urfa aday listesi için, “Hani söz milletindi. Nerede bu söz milletin. Hangi milletin yansıması o listede var. Bir aileden 3 aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, BELSAN’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin” dedi.

"45 BİN OY KAYBEDİLDİ" 

AKP Birecik İlçe Başkanlığı’nda bir grup partili toplanarak Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı öncülüğünde basın açıklaması yapıp, milletvekili aday listesini protesto etti.  AKP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ın aday gösterilmemesini eleştiren Pınarbaşı, partinin Mirkelam aday olmadığı için 45 bin oyu kaybettiğini iddia etti.

Pınarbaşı, “Ahmet Eşref Fakıbaba Bireciklidir ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez. Böyle söylenmesini bizimle alay ediliyor şeklinde değerlendiririm. Ahmet Eşref Fakıbaba Urfa’nın adayıdır, Birecik’in her seferinde görmezden gelinmesi saygısızlıktır. Halkımız inandığı bir dava için kendi cebinden parasını harcar ve o bayrağı yükseklere taşınmak için elinden geleni yapar. Hala bazılarının gözleri kör, kulakları sağır... Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir. Birecik, demokratik bir ilçedir. Aday listesine bakıyoruz sıralamada birkaç kişi dışında, ismini kimsenin bilmediği, siyasetin içinde yer almayan kişilerin isimleri yer alıyor. Bu sıralamayı genel merkez yapmadı. Her ilin başındaki kişiye verildi ve sıralamayı onlar yaptı. Ama muhatabı olan kişiler de gerektiği yerde cevaplarını alacaklardır” diyerek partisinin listesine tepki gösterdi. (MA)
Editör: Haber Merkezi