HABER MERKEZİ- Türkiye'nin en köklü film festivallerinden Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 58'incisi bu akşam sona eriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül töreni, 10 bin kişilik spor salonunda koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Kırmızı halı ve kapanış galasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı.

Görkemli geceye festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları ile Antalyalı sinemaseverler katıldı. Festivalde bu yıl, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangını nedeniyle 'Gelecek umutla yeşerecek' sloganıyla yola çıkıldı.

Şevval Sam ve Yekta Kopan'ın sunuculuğunu yaptığı gecede tören Ulusal Kısa Film ödüllerinin verilmesiyle başladı. En İyi Kısa Film ödülü, Elif Refiğ'in yönetmenliğini yaptığı Siz Biraz Uzak Kaldınız filmine verildi.

Övgüye Değer Kısa Film Ödülü'ne 'Rewşen', Jüri Özel Ödülü'ne ise 'İkinci Gece' layık görüldü. 

En iyi belgesel ödülü Her Şey Dahil'e

Festivalin dikkat çeken bölümlerinden Belgesel Yarışması'nda Volkan Üce imzalı 'Her Şey Dahil' en iyi belgesel seçildi. 'Övgüye Değer yapım' ödülü 'Acı ve Tatlı', 'Jüri Özel Ödülü' ise 'Bekleyiş'e verildi.

Altın Portakal'ın uluslararası sinema dünyasının nabzını tuttuğu Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülleri'nde de 'En İyi Yönetmen' ödülü Auora ile Paz Fábrega'nın olurken, 'En İyi Film' ödülü ise Clara Roquet imzalı Libertad'a verildi. 'En İyi Erkek Oyuncu' Petri Poikolainen, 'En İyi Kadın Oyuncu' Claudia Grob oldu.

En iyi yönetmen ödülü Pirselimoğlu'nun

Gecenin heyecanla beklenen ulusal film yarışmasında ödüller sahiplerini bulmaya başladı. En İyi Yönetmen Ödülü, 'Kerr' filmiyle Tayfun Pirselimoğlu'na verildi.

Tören devam ediyor.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: T24 

Editör: Haber Merkezi