BATMAN - Batman'da açılışı yapılan Roza Kitabevi'nin sorumlusu Roj Agir, amaçlarının Kürtçenin gelişimine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Batman'da açılan Roza Kitabevi, çok sayıda yayınevinin kitabını kent halkıyla buluşturuyor. Aralarında Aryen, Aram, Avesta, Lîs, Nûbihar, Dara, Peywend, Sîtav yayınevlerinin de bulunduğu birçok Kürt yayınevinin kitaplarını barındıran Roza Kitabevi, yeni açılmasına rağmen yoğun ilgi görüyor. 

KİTABA DOKUNUP SEÇEBİLİYORLAR

15 Aralık'ta kitabevini açtıklarını söyleyen kitapevi sorumlusu Aryen Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Roj Agir, amaçlarının kent halkının taleplerini karşılamak olduğunu ifade etti. Taleplerin sosyal medya hesapları ve mail adreslerinden iletildiğini dile getiren Agir, “Batman okuryazar oranı yüksek bir kent. Biz de bu talebi karşılama ve taleplere cevap olma adına Roza Kitabevi’ni açtık. Kitabevinin açılmasıyla birlikte kitapseverler buraya gelerek, aradıkları kitapları bulabiliyor. En önemlisi de kitaplara dokunup onları seçme şansları oluyor. Burada oturup kitapları okuma fırsatı da bulabiliyorlar" dedi.

Agir, kitapevinde Mehmed Uzun, Selahattin Demirtaş, Mahmut Baksi, Menaf Osman, Helîm Yûsiv, Bextiyar Elî, Arjen Arî, Selim Temo, Hesenê Metê, Xeyrî Garzan, Figen Yüksekdağ ve Sabahattin Ali'nin de bulunduğu çok sayıda yazar ve şairin eserlerine yer verdikleri bilgisini paylaştı.

KÜRTÇEYE İLGİ

Kitabevinde çoğunlukla Kürtçe kitapların bulunduğunu kaydeden Agir, amaçlarından birinin de Kürtçenin gelişimine katkı sunmak olduğunu söyledi. Kürtçenin öğrenilebilmesi için kitabevinde ayrıca “Ferheng”, “Hînker” ve Kürtçe dil dersleri kitaplarına yer verdiklerini kaydeden Agir, bu kitaplara talebin yoğun olduğunu dile getirdi.

İMZA GÜNLERİ

Pandemi sürecinden kaynaklı şimdilik imza günleri düzenleyemediklerini belirten Agir, şartların el vermesiyle beraber kitabevinde imza günleri düzenleyerek, kent halkı ile yazarları bir araya getirme hedeflediklerini söyledi. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi