İSTANBUL- Sanatçı Ali Bozan'ın “Bir çuval bize, insanlık ve kötülüğü hakkında ne kadar fikir verebilir?” sorusu eşliğinde çuvala 'ölü bedenlerin' konulduğu heykelleri Beyoğlu’nda sergilendi.

Sanatçı Ali Bozan'ın “Bir çuval bize, insanlık ve kötülüğü hakkında ne kadar fikir verebilir?” sorusu eşliğinde çuvala 'ölü bedenlerin' konulduğu heykellerin yer aldığı serginin açılışı Beyoğlu Öğüt Sokak’ta yapıldı. Bozan, bölgedeki ölümlere dikkati çeken “Çuval” temalı çalışması ile Roboski, Sur ve Cizre gibi katliamları konu alıyor.

SERGİDE YER ALAN BAZI KATLİAMLAR

Sergide, 2017’de Dersim’de çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Agit İpek’in cansız bedeninin  PTT Kargo yoluyla Diyarbakır’a gönderilmesi, 2015’de Cizre'de sokağa çıkma yasağında evinin kapısının önünde zırhlı araçtan gelen ateşle vurulan 10 yaşındaki Cemile Çağırga'nın cansız bedeninin 8 gün boyunca derin dondurucuda bekletilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçaklarının 28 Aralık 2011'de Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde gerçekleştirdiği bombardımanda 34 kişinin yaşamını yitirmesi gibi katliamlar konu alındı.

Editör: Haber Merkezi