DİYARBAKIR - Alman Fotoğrafçı Hans Peter Grumpe, 1988 ve 1990’da Diyarbakır’a yaptığı ziyaretlerde çektiği fotoğrafları kendi web sitesi üzerinden yayınladı.

Alman Fotoğrafçı Hans Peter Grumpe, 1988 ve 1990'da Diyarbakır’a yaptığı ziyaretler sırasında çektiği fotoğrafları 2020 yılında kendi web sitesi üzerinden yayınladı. Grupme, 2 Nisan 1988'de Kayseri, Elazığ, Diyarbakır, Ağrı, Van, Mardin ve Urfa'ya yolculuk yaptı. 1990 yılında tekrardan Diyarbakır’ı ziyaret eden Grapme, fotoğrafların çoğunu o dönem Diyarbakır’ın şehir merkezi konumunda olan tarihi Sur ilçesinde çekti. Fotoğrafların çekildiği dönem, faili meçhul ve köy yakmalar sonrası on binlerce kişinin Diyarbakır merkeze göç ettiği zamana denk geliyor. 

90'LI YILLARA YOLCULUK 

Grampenin çektiği fotoğraflar, 90'lı yıllarda Diyarbakır'a doğru bir yolculuğa çıkarıyor; Ulu Cami, kliseler, Ulu Cami önündeki seyyar satıcılar, Xançepek sokakları, Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, sulama ve değirmenler için kullanılan su kanalı, kahvehane önünde oturan yurttaşlar, yakacak odun taşıyan kadınlar, 90'lı yılların günlük kıyafetleri, sebze tezgahları, tabelalar, afişler.

(MA)

Editör: Haber Merkezi