DİYARBAKIR - Kanada'da düzenlenecek olan "Uluslararası Halk Oyunları ve Müzik Festivali'nde" 18 ülke içerisinde Türkiye'yi Diyarbakır grubu temsil edecek. Festivalde ayrıca Kürt kültürü, dansları ve kıyafetleri tanıtılacak. 

Kanada'nın Toronto kentinde faaliyet gösteren Halk Sanatları Konseyi, Uluslararası Halk Oyunları ve Müzik Festivali’nin ilkini dijital ortamda düzenleyecek. 20 ve 21 Şubat'ta gerçekleşecek olan festivalin birinci gününde 18 ülke, yerel halk oyunları ve müzik gösterileri ile izleyici karşısına çıkacak. Festivalde Türkiye'yi ise Diyarbakır merkezli faaliyet yürüten, "Melodi Gençlik Dans ve Müzik Kulübü” temsil edecek. 

KÜRT KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Çeşitli seminerlerin ve konuşmaların yapılacağı festivalin ikinci gününde ise, Kanada’da yaşayan sanat yönetmeni, dansçı, koreograf, akademisyen ve aynı zamanda festival direktörü Fethi Karakeçili, Kürt kültürü, halk oyunları ve kıyafetleri üzerine bir sunum yapacak. 

Festival, Cumartesi ve Pazar günü Türkiye saati ile 21.00'da  "Community Folk Arts Council of Toronto"nun YouTube ve Facebook hesabı üzerinden herkese açık izlenebilecek.

Festival ile ilgili Mezopotamya Ajansı’na (MA) bilgi veren Karakeçili, Kanada genelinde ilk kez kapsamlı uluslararası bir festivalin düzenleneceğini belirtti. Türkiye’yi Diyarbakır merkezli faaliyet yürüten Melodi Gençlik ve Dans ve Müzik Kulübü’nün temsil edeceği bilgisini veren Karakeçili, grubun, 6 dakika Diyarbakır, 1 dakika Artvin, 20 saniye Tokat yöresi oyunlarını sergileyeceğini ifade etti.

DOSTLUK VE BARIŞ KÖPRÜSÜ 

Festivalde, dünya genelinde 5 kıtadan temsilci grupların katıldığını aktaran Karakeçili, "Amacımız insanları biraz da olsa pandemi dışına çıkarabilmek, dans ve müzik gösterileriyle kültürleri paylaşıp, dostluk ve barış köprüsünü oluşturmak. Kanada'dan herkese en içten sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Umarım bu pandemi sürecinde sizlere soğuk ülkemizden sıcak ve içten programımızla evlerinize konuk olabiliriz" dedi.

Editör: Haber Merkezi