DİYARBAKIR - Kültürel çalışmalar yürüten kurumlara uluslararası fonlarla destek veren Goethe Enstitüsü’nün Ankara Temsilciliği, Zarok Ma’yı ziyaret etti. 

Pandemi nedeniyle kültürel çalışmalarda bulunan kurumlara uluslararası fonlarla destek veren Goethe Enstitüsü’nün Ankara Temsilciliği, Diyarbakır’da Kürtçe sanat çalışmaları yürüten kurumlardan Zarok Ma’yı ziyaret etti. Ankara Goethe Enstitü Müdürü Friedrich Dahlhaus ve Kültürel Etkinlikler Uzmanı Linda Rödel Çitfçi’nin gerçekleştirdiği ziyareti, Zarok Ma’nın Koordinatörü Şêrko Kanîwar ve beraberindeki eğitmenler karşıladı. Zarok Ma’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten temsilcilik yetkilileri, ilerleyen dönemlerde de Zarok Ma’nın kültürel çalışmalarda gelişimi için Enstitü’nün kapılarını açtıklarını ve olası yardımlar için de referans olabileceklerini belirtti. 

Zarok Ma’nın dünya da Kürtçe 0 ile 5 yaş grubuna eğitim veren ilk ve tek kurum olmasının kendileri açısından sevindirici olduklarını dile getiren temsilcilik yetkilileri, çalışmaların önemine değindi. 

Zarok Ma eğitmenleri ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek, temsilcilik yetkililerin desteklerinden dolayı plaket takdim etti. 

( MA)

Editör: Haber Merkezi