HABER MERKEZİ - Türkiye’deki güncel politik gelişmeler sonucunda kırılgan hale gelen grupların görünürlüğünü sağlamak amacıyla çekilen "Kayıt odası" başlıklı belgesel serisinin son bölümü yayında. 

Türkiye’deki güncel politik gelişmeler sonucunda kırılgan hale gelen grupların görünürlüğünü sağlamak amacıyla çekilen "Kayıt odası" başlıklı belgesel serisi tamamlandı. Gazeteci Ensar Özdemir'in yönetmenliğinde hazırlanan farklı din ve etnik kimlikten grupların karşı karşıya kaldıkları ihlaller ve ihtiyaçlarına odaklanan belgesel serisinde; Süryaniler, protestanlar, kadınlar, barış anneleri, KHK’liler ve LGBTİ+ bireyler yer alıyor.

BELGESEL BAŞLIKLARI

Ocak ayında çekimlerine başlanan ve Temmuz ayında tamamlanan belgesel serisi, "Seyfo’"dan Kalan, ‘’Öteki’’ İnanç, Politik Şiddet Sarmalında Kadının Direnişi, Barışa Adanan Yaşamlar, Terbiye Edemedikleriniz ve Gökkuşağından Korkan Karanlık bölümlerinden oluşuyor.

Diyarbakır’da yaşayan Süryanilerle başlayan serinin son bölümünde ise  çoğu kez nefret söylemlerinin hedefinde olan LGBTİ+ bireylerin mücadeleleri anlatıldı.

Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programının desteğiyle tamamlanan belgesel serisi Kayıt Odası belgesel serisi,  adresinden izlenebilir.

(MA)

Editör: Haber Merkezi