MERSİN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-Mersin Newroz tertip komitesi 20 Martta düzenlenecek Newroz kutlamaları için katilim çağrısı yaptı. Açıklama mersin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin il örgütünde yapıldı. ''2021 Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim'' pankartını acildigi açılamayan yöneticilerin yani sıra çok sayıda partili de katıldı. 

Açıklamayı mersin newroz tertip komitesi adına av. Özgur Çağlar yaptı.


''Eğer 2013 Newroz sürecinde okunan deklarasyon dikkate alınmış olsaydı, bugün Türkiye'de ve Ortadoğu'da bambaşka bir dönem yaşanıyor olacaktı'' 

Çağlar açıklamasında , ''Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kutlayamadığımız Newroz'u bu yıl büyük bir coşkuyla, barışa ve demokrasiye vesile olması dileğiyle kutlayacağız. Bizler belki de tarihin en anlamlı Newroz'unu 2013'de kutlamıştık. Biz o süreçte okunan deklerasyonla önemli bir şey elde etmeye çalıştık. Eğer 2013 Newroz sürecinde okunan deklarasyon dikkate alınmış olsaydı, bugün Türkiye'de ve Ortadoğu'da bambaşka bir dönem yaşanıyor olacaktı''  dedi. 

Açıklamasına şu sozlere devam eden Çağlar, ''Kürtler olarak bizler hâlâ 2013 Newroz'unda okunan o mektubun arkasındayız. Hâlâ o mektubun geçerli olmasını temenni ediyoruz. Kamuyouna ve siyasal iktidara hatırlatmamız gereken şudur ki; Çözüm ve barış sürecinde siyasal iktidarın için de olduğu irade ve niyetlerimiz tüm halklara deklare edilmişti. Çatışma ve kargaşadan uzaklaşılan dönem o dönemde ülkemizde barış, özgürlük, adalet ve demokrasi yolundaki engeller aşılmaya çalışıldı. Ancak gelinen noktada siyasal iktidarın politikaları, sınırlamaları ve baskıcı yaklaşımı bahsettiğimiz değerlerden ve toplumsal konsessustan ne yazık ki çok uzakta olmamıza sebebiyet vermiştir. Biz eğer gerçek anlamda barışı, kardeşliği, özgürlüğü savunuyorsak, bugün ilk başta yapılması gereken Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona ermesi için gerekli adımların atılması için sorumluluk duyması elzemdir. Türkiye halklarının toplumsal barışı arzuladığı gerçektir. Barış ise Kürtlerin kimliklerini ve dillerini yok sayarak gelmez. Bu Newroz'un gerçek barışa vesile olmasını temenni ediyor ve bu topraklara barış mutlaka geleceğine inanıyoruz. Çünkü Türkiye toplumun da Kürtlerin de yegane talebi budur'' diyen Çağlar, Mersin newroz tertip komitesi adına da  hakları newroz kutlamalarında davet etti. 

Bahar Newroz'u, Newroz direnişi, direniş de özgürlüğü getirecektir. "Her Newroz'da Kürt milletinin özgürlük mücadelesi daha fazla canlanacak ve daha da güçlenecektir. Çünkü Newroz Kürt halkına bir armağandır. Çünkü Newroz, dünyadaki tüm mazlum halklar ve ezilenler için özgürlüğün, haksızlık ve zorbalık karşısında mücadele etmenin tarihi bir sembolüdür. Newroz barışa ulaşmak için tarihi misyonuyla en büyük ilhamdır. 2021 Newroz'unu 'NEWROZ ATEŞİYLE DİRENELİM, ÖZGÜRLEŞELİM' sloganıyla kutluyoruz. Newroz kardeşlik bayramı, barışın süsü, birlikteliğin inancı, baharın selami ve özgürlüğün müjdecisidir." Bu duygularla, Mersin'de tüm halklarımızı 20 Mart Cumartesi günü saat 11:00'de, Akdeniz İlçesi Tormil Miting Alanında Newroz ateşimizin etrafında buluşmaya davet ediyoruz, şeklinde açıklamada bundu.

Editör: Haber Merkezi