MERSİN - Kürt dili, kültürü ve sanatının gelişmesi için çalışmalar yürütecek olan Nefel Kültür Sanat Derneği açıldı.

Mersin’de Nefel Kültür Derneği açılışını gerçekleştirdi. Kültür, sanat ve tarih üzerine çalışma yapacak dernek, binasında yaptığı dengbej etkinliğiyle çalışmalarının startını verdi. Yaşamını yitiren dengbej ve Kürt sanatçıların portresinin asıldığı etkinlikte sanatçı Kazo, Dengbej Hanife, Remezan ve İsa yer aldı.

‘DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Etkinlikte konuşan dernek yöneticisi Emin Aksu, derneğin kuruluş amacının Kürt dili, sanatı ve kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi. Kültürel ve sanatsal mirasları korumak için uğraştıklarını ifade eden Aksu, “Uzun zamandır fiilen çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Dernekleşerek, çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz. Bugün burada dengbej etkinliği yaparak, bunun startını vermek istedik. Dengbejlik bizim kültür ve tarihimizdir. Tarihimize, dilimize, kültürümüze ve sanatımıza ve değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Konuşmadan sonra Kürtçe ezgiler seslendiren sanatçı Kazo, Kürt dilinin ve sanatının önemine değindi. Dêngbej Hanife, Remezan ve İsa da klamlarını söylerken, izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi