VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Pandemi Hastalığıyla birlikte işsizlik had safhaya çıkarken, yurttaşlarda farklı girişimlerle yaşam mücadelesini sürdürüyor.  Vanlı olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Berfin Mutlu, Cafe ve iş yerlerin duvarlarının üzerine yağlı boya resimleri çizerek hem okul harçlığını çıkarıyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haber Ömer YILMAZ
Korona Virüsü salgını nedeniyle her geçen gün işsizlik has safhaya ulaşırken, yaşanan işsizliğe karşı alternatif çalışmalar göz dolduruyor. Van’da Duvarları Yeşilçam aktörleri ile süsleyen Berfin Mutlu, bir yandan sanatını sergilerken öte yandan ekonomik gelir sağlıyor. Kadın elinin sanata daha yatkın olduğunu ifade eden Mutlu, en büyük hayalinin bir sanat atölyesi oluşturmak olduğunu ifade etti.  

 ‘OLUMLU TEPKİLER BENİ MUTLU EDİYOR’
İlk sokaklarda resim çizmeye başladığında gelecek tepkileri merak ettiğini belirten Berfin Mutlu, gelen olumlu tepkileri görünce mutlu olduğunu ifade etti. Mutlu, “Aslında çok bir kaygım yoktu. Ama böyle güzel tepkilerde beklemiyordum. Özelikle sokaklarda böyle çalışan kadının olmamasından dolayı ilgi çok fazladır. Buda beni çok mutlu ediyor. Ben genelde yağlı boya ile desenler çiziyorum” dedi.

‘SANATA YÖNELİN’
Mutlu bir yanda doğa resimleri çizerken diğer yanda ise topluma mal olmuş sinema sanatçıları ile yaptıkları müzikle ün yapan sanatçılarında portelerini çizerek, geçmiş belleği tekrar canlandırıyor.Yağlı resim çalışmaları yapan Cafenin duvarı önünde ailelere çağrıda bulunan Berfin Mutlu ailelerden çocuklarını sanata yönlendirmesini istedi. Berfin, kadınlara da özgürlüğün sesi olan sanata daha fazla zaman vermesi gerektiğini kaydetti. Mutlu, “kadınların böyle işlerle uğraşması çok güzel. Bundan dolayı burada özelikle kadınlara çağrım çocuklarını bu işlere yönlendirsinler. Çocuklarıyla birlikte kendiler de bu tür çalışmalara yönelmesi çok güzel bir renk çıkarır. 


Bir yanda yağlı boya çalışmaları yapan Berfin Mutlu diğer yanda ise okulunu bitirip mesleğini sürdürmek istiyor. En büyük hayalinin  atölye açıp kadınlara bir öncülük yapmak olduğunu da dile getiren Berfin, hayallerin peşinde koşacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi