DERSİM - SES Dersim Şubesi, düzenlenmesi planlanan Munzur Festivalinin koronavirüs salgınından dolayı yapılmaması yönünde görüş bildirdiklerini belirtti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, bu yıl belediye tarafından 20’inci düzenlenmesi planlanan Munzur Doğa ve Kültür Festivaline ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, belediye meclisinde gündeminde yapılması yönünde karar alındıktan sonra SES olarak festival toplantısına davet edildiği belirtildi.

‘TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN’

Festivalin yapılmaması yönünde fikir beyan ettiklerinin belirtildiği açıklamada, “Sağlık alanında mücadele birikimimize de dayanaraktan dünyayı etkileyen koronavirüs salgın hastalığı dikkate alınarak bu sorumluluk ile hareket edilmelidir. Sendikamız pandeminin başından beri sürecin takipçisi oldu. Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlar ile ihtiyaç halinde gerek merkezi, gerek yerel düzeyde gerekli görüşmeler ve yazışmalar yapılmış ve sürece dair tüm görüşlerimiz şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yaz aylarında zaten artan insan sirkülasyonu, festival ile birlikte bir haftalık süreçte mevcut durumun bile kat ve kat fazlası ile özellikle vadilerimize ve Milli Parkımıza çöp, ağaç kesimi, avlanma gibi halkımıza ise salgının artması olarak geri dönüyor ve dönecektir.  Doğamız, kültürümüz ve Munzur için böylesi bir dönemde ve mevcut koşullarda Munzur Doğa ve Kültür Festivalinin yapılmaması gerektiği kanaatindeyiz. Yapılsın diyen kurumları da bu yanlıştan bir an evvel toplum sağlığı için geri dönmeye çağırıyoruz” denildi.  

(MA)

Editör: Haber Merkezi