URFA - Urfa Barosu, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında 6 yıl önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi "Kırık Saat" belgeseliyle andı.

Urfa Barosu Avukat Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi, 6 yıl önce katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi anısına anma düzenledi. 10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapılan anmaya, Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, “Kırık Saat” belgeseli yönetmenleri Rabia Çetin ile Sinem Babul, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Anmanın yapıldığı salona, üstünde "Em tê jibîr nakin (Seni unutmayacağız)" yazılı Tahir Elçi'nin fotoğrafı asıldı.

Anmada konuşan Urfa Barosu Avukat Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi Başkanı Nahide Polat Aslan, Elçi'nin "Biz başı yastıkta ölecek insanlar değiliz" sözünü hatırlatarak, "Barışın Elçi'sini hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken katledilen Elçi'nin, vurulduğu yerde bulunan saatten adını alan “Kırık Saat” belgeselinin gösterimi yapıldı. Elçi’nin yaşamına ve katledilmesine ilişkin soruşturma sürecine ışık tutan belgeselde, Elçi’yi eşi Türkan Elçi, akrabaları, avukat arkadaşları ve dostları anlatıyor. 48 dakikalık belgesel gösterisinin ardından anmaya katılan belgeselin yönetmenleri Rabia Çetin ve Sinem Babul'un katılımı ile söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide konuşan Rabia Çetin, belgesele Elçi'yi kaybettikten kısa bir süre sonra karar verdiklerini belirtti. Belgeselin amacının Elçi'yi unutturmamak olduğunu belirten Çetin, "İyi bir baba, arkadaş, dostu kaybettik. O kadar çok kayıp veriyoruz ki, kaybettiklerimizi bazen öteleyebiliyoruz. Belgeselin amacı Elçi'yi sürekli hafızalarda tutmak" şeklinde konuştu.  ( MA )

Editör: Haber Merkezi