DERSİM - Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Munzur Festivali’nde sahne alacak olan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin 26 Temmuz’a kadar Dersim’e girişleri valilik tarafından yasaklandı. 

"Madencilik yağmasına karşı doğayı, talana karşı yaşamı, yasaklara karşı sanatı savunuyoruz" şiarı ile 21- 24 Temmuz tarihleri arasında Dersim ve bağlı ilçelerinde yapılacak olan 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alacak olan Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’nin konserleri Tunceli Valisi tarafından yasaklanmıştı. 

Ancak Festival için Dersim’e gelen Grup İsyan Ateşi’ni Mut Köprüsü’nde durduran polisler, grubun kente girişine izin vermedi. Polisler, gerekçe olarak da Tunceli Valiliği’nin Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi’ne dair “20 Temmuz günü saat 00.01 ile 26 Temmuz günü saat 23.59’a kadar 7 gün süreyle kısıtlanmasına” yazılı kararını gösterdi.  

Grup İsyan Ateşi, engellenmelerine dair sanal medya hesabından  “Dersim İl sınırında 20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivaline katılımımız engellendi. Tunceli Valiliğince Dersim’e girişimiz yasaklandı. Bekleyişimizi sürdürüyoruz. Marşlarımızı, ezgilerimizi haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Devrimci sanat susturulamaz” paylaşımında bulundu. 

(Kaynak MA  )

Editör: Haber Merkezi