HABER MERKEZİ - Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Onur  ve Başarı Ödülleri Nur Sürer ve Zuhal Olcay’a verildi.

Bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin  Onur Ödülleri ve Başarı Ödülleri'nin sahipleri açıklandı.1998’den bu yana sinemaseverlerle buluşacak olan festival bu yıl, gerçek mekanda çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki Onur Ödülleri, Zuhal Olcay ve Nur Sürer'e verilecek. 27 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde ödüller verilecek.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise LGBTİQ+ aktivisti oyuncu ve müzisyen Ayta Sözeri'ye; Hata Yapım Atölyesi’nde eğitmenlik yapan, Demet Evgar'a; "Kaygı", Körfez”, “Evde Yok”,“Cadı Üçlemesi 15+”, “Hayaletler” gibi son dönemlerin en dikkat çekici yapımlarına müzikleriyle imzasını atan Ekin Fil'e ve İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar'ın yöneterek bağımsız sinemaya büyük katkıda bulunan Gülin Üstün'e verilecek.

24’üncü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin Uçan Cadı'sı ise Ahsen Eroğlu olacak. 

Uçan Süpürge'ye katılmak için başvurular 26 Şubat tarihine kadar devam ediyor. Festival, 27 Mayıs ile 3 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

(MA)

Editör: Haber Merkezi