VAN-Üvercinka Kültür,Sanat ve Akademi, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tedbirlerine karşın hafta sonu verdiği kültür sanat kurslarını  hafta içine alarak eğitimlerin aksamamasını hedefliyor.

Van’da Kültür Sanat alanında faaliyet gösteren Üvercinka Kültür, Sanat Akademi yeni bir karar aldı. Akademi yönetimi, geçtiğimiz gün koronavirüs pandemisine dönük  alınan tedbirler kapsamında hafta sonu için alınan sokağa çıkma yasaklarına karşın hafta sonu akademi bünyesinde verilen farklı sanat dallarındaki birçok kurs ve atölyeyi hafta içine alarak eğitimlerin   aksamamasını sağlıyor. Akademi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyurulan kararla birlikte Cumartesi ve Pazar günleri verilen Keman,Gitar,Piyano ve Bağlama  gibi bireysel müzik derslerinin hafta içine alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca dersliklerin ve diğer ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfektan çalışmalarının  düzenli olarak yapıldığı kaydedildi. Daha önce verilen toplu kurslara da yine pandemi nedeniyle ara verilmişti.

Pandemi sürecinde aldığı önlemlerle eğitim ve atölyelerin aksamamasını sağlayan Akademi,diğer yandan pandemi sonrası için de bir dizi hazırlıkta bulunduklarını aktararak açılacak yeni kurslar ile  eğitimlerin kapasite ve çeşitliliğin arttırılacağı bilgisini paylaştı.

Haber Şenol Bali

Editör: Haber Merkezi