İSTANBUL - 17. İstanbul Bağımsız Filmler Festivali için geri sayım başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek festivalin programı açıklandı.

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, “Hayat Var” temasıyla hazırladığı programını açıkladı. Festivale 36 farklı ülkeden toplam 111 film geliyor. 15-25 Şubat günleri arasında İstanbul’ da gerçekleşecek olan festival, ardından 1-4 Mart'ta Ankara ve İzmir'de yapılacak. Yılın en dikkat çeken genç yönetmenleri 5 bin dolarlık Keş!f ödülünün sahibi olmak için İstanbul’da bir araya gelecek. Kısa bölümünde yer alan film ve belgeseller festival kapsamında, festival sinemaları ve mekânlarında ücretsiz olarak gösterilecek.

Festival, “Keşif, Aşk&Başka Bi’ Dünya, Galalar, Müzik, Oyun, Gökkuşağı, Sanat Hayat İçindir, Kolik, Yeni, Karanlık&Köşeli, !f Kült, !f Özel Gösterimler: Görme Biçimleri, Türkiye’den Kısalar ve Etkinlikler” şeklinde 14 ayrı bölümden oluşuyor ve her bir bölümde farklı kategoriden filmler yer alıyor. Festivalin galalar bölümü, bu yıl da Sundance'ten Venedik'e, Toronto'dan Cannes'a, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgiyle karşılanmış birçok filme ev sahipliği yapıyor.

METİN ERKSAN’IN SEVMEK ZAMANI

Metin Erksan'ın unutulmaz başyapıtlarından Sevmek Zamanı, restore edilmiş haliyle festivalde yeniden seyirciyle buluşacak. Festivalde, İstanbul sokaklarını, insanlarını ve hikâyelerini anlatan Ara Güler’in Bir Zamanlar İstanbul belgeseli de yer alıyor.

NUSAYBİN’Lİ YÖNETMEN FESTİVALDE

Sekiz filmin yer aldığı Keş!f bölümünde Tahran doğumlu Sadaf Foroughi’nin ilk uzun metraj filmi olan “Ava” filminde, özgürleşmeye çalışan genç bir kızın evrensel hikayesi anlatılıyor. Yönetmen filmde, kendi yaşadıklarından yola çıkarak genç bir kızın yaşamının, aile ve toplum baskısıyla nasıl dağıldığını işliyor. Nusaybinli yönetmen Mehmet Salih Demir’in Diyarbakır çıkışlı filmi “Cano” da festivalde seyirciyle buluşacak.

DEVRİMİ PUNKLAMAK

Yönetmenliğini Yony Leyser’ın yaptığı “Queercore: How To Punk A Revolution (Devrimi Punk'lamak)” belgeseliyse homofobiden toplumsal cinsiyete, feminizmden asimilasyona kadar birçok sosyo-kültürel öğeyi barındırıyor.

KUYUDA BAŞLAYAN YOLCULUK

Mustafa Umut Ay’nın yönetmenliğini yaptığı “Kuyuda Başlayan Yolculuk” belgeseli, Mardin Kızıltepe bölgesinde, daha önce yerel halkın çalıştığı sulama kuyularında, Suriye savaşının patlak vermesiyle birlikte daha ucuz iş gücü olarak görülen Suriyeli göçmenlerin çalıştırılmaya başlanmasını konu alıyor.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri 2-4 Şubat’ta İstanbul için, 23-25 Şubat’ta ise Ankara ve İzmir için satışa çıkacak.
Editör: Haber Merkezi