DİYARBAKIR - Yüzde 90 engelli olmasına rağmen Diyarbakır Newrozu'ndaki yerini alan Mürşit Aslan, "Halkın geri adım atmaması gurur kaynağıdır. Çok güzeldi" dedi. 

Diyarbakır Newrozu dün “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı)” şiarıyla 1 milyonu aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti. Engeller aşıldı, barikatlar yıkıldı ve her şeye rağmen coşkulu bir kutlama gerçekleşti. 7'den 70'e herkesin dört bir yandan akın ettiği kutlamalarda yerini alanlardan biri de Mardin’in Kızıltepe ilçesinden gelen yüzde 90 engelli Mürşit Aslan oldu. 1991 yılından bu yana felçli olan ve 2000 yılına kadar cezaevinde kalan Arslan, 2014 yılından bu yana her Diyarbakır Newrozu'na katıldığını aktardı. 

UMUT VE İNANÇ

Newroz coşkusunu anlatmadan önce cezaevinde yaşadığı sürece değinen Aslan, "Benim gibi belden aşağısı felç ve hiçbir ihtiyacı yerine getiremeyen biri için daha zorlu bir yaşam cezaevi yaşamı. Elbette zordu. Ama bizim için esas zor olan bunlar değildi. Cezaevine kim girerse girsin bunları kaldırabilir. Çünkü bu zahmetleri kaldırabilecek bir inanç, bir umut var. Bu umut insanın ağır yükleri, büyük zahmetleri kaldırmasına vesile oluyor. Kaldırabildiğinde de insana çok gözükmüyor" dedi. 

2014 yılından bu yana Diyarbakır Newrozu'na katıldığını aktaran Aslan, "Davalarımdan kaynaklı daha önce bazı Newrozlara katılamadım. Pandemiden dolayı da 2020 Newrozu'na katılamadım" dedi. Sabahın erken saatlerinde yola çıktığına dikkati çeken Aslan, 5 arama noktasında uzunca bir süre bekletildiğini ifade etti. Aslan, "Newroz’dan haftalar önce buraya geldim. Newroz alanına girdiğimde saat 12.00'ydi. İçeriye girmeme sıkıntı yaşattılar. İnsanları sebepsiz beklettiler. Ancak tüm bunlara rağmen halkın geri adım atmaması gurur kaynağıdır. Çok güzeldi. Bir çok eksik vardı ancak tüm bunlara rağmen Kuzey’de yaşananlara baktığımızda bu halka minnettar kalıyoruz.”

MA / Ceylan Şahinli

Editör: Haber Merkezi