BURSA- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Bursa'da Arabayatağı pazar alanında gerçekleştirilen Bursa Newroz"una yürüyerek ya da araclarla gelen binlerce kişi baskılara karşı ses çıkardı. şimdi kazanma zamanı sloganıyla HDP pankartlarıyla miting alına girdiler. Kürtçe müzik grubu Gölgedekiler. Dijlen Roni, Mir müzik sahne aldığı etkinlikte binlerce kişi halaylarla newrozu kutladı. 

Ayten Avdan


 Türkiye’nin dört bir tarafında kutlanan Newroz’un Bursa’daki  Arabayatağı oldu. Kar Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen “Kazanma Zamanı” sloganıyla yüzlerce kişinin katıldığı Newroz’da yurttaşlar halaylarla kutlama gerçekleştirdi. HDP grup başkan vekili Saruhan Oluç, önemli mesaj ve açıklamada bulundu.
Oluç iktidara buradan bir mesaj iletiyorum ve uyarıyoruz halkların demokratik partisini demokratik siyasete kapatmaya çalışanlara söylüyoruz iktidara söylüyoruz eğer siz bize kaybetmeye  pılanladıysanız yanılıyorsunuz  emin olun Biz Bu halkla beraber size çok büyük kaybederiz  çünkü biz halkız, dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF)’den oluşan Tertip Komitesi’nden temsilcilerin sırayla söz aldığı kutlamada basın açıklamasını komite adına Mehmet Dilek okudu.

Egemenlerin savaşına karşı halkların dayanışması
“2600 yıl önce zalim Dehak’ın zulmüne balyozuyla son veren Demirci Kawa’nın yaktığı ateş bugün bizlerinde yolunu aydınlatıyor. Demirci Kawa gibi bizlerde bugünün zalimleri ve zorbalarına karşı emekçiler ezilenler ve halklar olarak barış ve unu halkların ödediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi