BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Bursa’nın Yıldırım ilçesinde arabayatağı pazar alanında bir araya gelen birçok kadın, Newroz’un ilk ateşini yaktı, Ulusal kıyafetlerini giyen kadınlar yaktıkları ateşin etrafında halay çektiler. Kadınlar zılgıtlar eşliğinde ve “Newroz kutlu olsun” sloganlarıyla ilçede yılın ilk Newroz’unu kutladılar.

Özel Haber Ayten Avdan

Bursa Newroz'una çağrı 20 Mart pazar Arabayatağı pazar alanında 13'de kutlanacak olan Nevroz ortak çağrı yapıldı. Şimdi  kazanmak zamanı sloganıyla Newroz piroz bé yazılı pankartının  açıldığı basın açıklamasında


HDP, EMEP, Halkevleri, TİP, TÖP, SMF   bileşenin yanı sıra halkların demokratik partisi (HDP) Bursa il eş başkanları il yöneticileri PM ve ilçe eş başkanları katıldı. Bursa il örgütü 2022 Nevroz' unu birlikte kazanma ruhuyla kutlayacaklarının  vurguladı.
 Açıklama sonrası ateş yakılarak halay çekildi.

2022 Newroz’unun tarihsel bir Newroz olduğunu dile getiren Eray Kılıç, “Savaşa karşı barış, emek düşmanlığına karşı emek mücadelesi, kadın haklarının gasplarına karşı kadın ortak mücadelesi, doğanın tahribine karşı yaşamı savunanların ortak mücadelesi ve yıllardır özgürlük mücadelesi yürüten Kürt halkının talepleri ve Kürt sorununa çözüm talebi için, bu sorunları yaşayan ve tarafları olan ve ortak mücadele araçlarında buluşan halkların birlikte halaylar çektiği ve sesini ve sözünü ortaklaştırdığı 2022 Newroz’una çağrı yapmak için buradayız.” dedi.

‘Savaş karşıtı halkların dayanışması ve birliğine ihtiyaç var’
Dünyada yürütülen savaş siyasetinin coğrafya değiştirerek devam ettiğini belirten Kılıç, “Bu savaşların ekonomik güçler arasında yürütülen savaşlar olduğunu biliyoruz. Bu, halkların savaşı değil ama esas mağduriyeti halklar, kadınlar ve emekçiler yaşıyor. Savaş karşıtı halkların dayanışması ve birliğine ihtiyaç olan bir dönemdeyiz dedi

Editör: Haber Merkezi