MERSİN - Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting ile kutlayacaklarını açıkladı. 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın programına ilişkin Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, Kürtçe, Türkçe ve Arapça "Haydi 1 Mayıs'a" yazılı döviz asıldı. 

BAŞVURU YAPILDI

Toplantıda konuşan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting için Mersin Valiliği’ne başvuru yaptıklarını ifade ederek, miting için katılım çağrısında bulundu.

‘ALANLARDA OLACAĞIZ’

Türkiye’de son yıllarda artık ciddi bir ekonomik kriz ve çöküşün yaşandığını hatırlatan Göksoy, "Biz bu yılki 1 Mayıs'ta bu toplumsal soruna dönüşen krize toplumsal bir muhalefet ile çözülebileceğine olan inancımızla 1 Mayıs programını bu yıl daha görkemli daha kitlesel bir şekilde kutlamayı planladık. Bunun için 1 Mayıs'ta saat 10.30 da Tevfik Sırrı Gür stadının önünde toplanacağı, oradan sahil yolunda yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanına gelerek meydanda konuşmaların ardından İlkay Akkaya konseri ile etkinliğimizi tamamlayacağız. Ancak bu yılki 1 Mayıs'ta temel konu asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında kalması, emekli ücretlerinin yine açlık sınırının altında kalması, merhaba, 7'den 70'e esnaftan çiftçiye bütün insanların artık geçinemiyoruz dediği bir noktaya geldik. Biz bütün bu sorunları dile getirmek üzere alanlarda olacağız. Bu sorunlar sadece işçilerin ve emekçilerin, çiftçilerin sesi olmayacak, öğrencilerin sesi de olacak, katledilen, tacize tecavüze uğrayan kadınların, gençlerin, çiftçinin, esnafın, memurun, akademisyenin sesi de olacak, biz Türkiye’de demokratik bir zemini kurana kadar 1 Mayıs coşkusu ile her yerde her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi