İSTANBUL - İstanbul Newrozu’nun gerçekleştirileceği Yenikapı Meydanı halkları ağırlamaya hazır. HDP İstanbul İl Eşbaşkanları, “Tüm Dehak’lara yolun sonunun geldiğini haykıralım” çağrısında bulundu. 

MA'nın haberine göre;Her yıl yüzbinlere ev sahipliği yapan İstanbul Newrozu’nun gerçekleştirileceği Yenikapı Meydanı halkları ağırlamaya hazır. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encu, birlikte Newroz ateşini yakmaya çağırdı. 

Newroz’un Kürt halkı için “İsyan, diriliş ve direniş bayramı” olduğunu belirten İl Eşbaşkanı İlknur Birol, deprem ve seçim atmosferinde Newroz ateşini yaktıklarını belirterek, “Bu yıl ki Newroz aynı zamanda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için de önemli bir gün. Biriken umudu hayata geçirme, seçim yoluyla iktidarı değiştirme ve yeni bir hayata başlamanın gücünün açığa çıkacağı bir gün olacak. Her bir yurttaşın ‘artık değişim olmalı’ duygusuna eriştiği bir dönemde bu değişimin nasıl olacağına ilişkin kritik tercihlerin yapılacağı bir döneme doğru giderken Newroz daha fazla anlam kazanıyor” dedi.

‘TÜM DEHAK’LAR İÇİN YOLUN SONU’

Bu Newroz’un İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu PKK Lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutuklulara yönelik sürdürülen tecride de bir cevap olacağını belirten Birol, “Hiçbir Kürt, Alevi, kadın ve gencin evinde oturmaması gerekiyor. 21’inci yüzyılın Kawası olmanın anlamı bugün AKP-MHP iktidarının temsil ettiği bütün zihniyetleri ortadan kaldıracak bir mücadelenin parçası olmaktan geçiyor. Bütün Dehak’lara yolun sonunun geldiğinin haykırılacağı Newroz’da buluşalım” çağrısı yaptı. 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu yıl ki Newroz da en önemli mesajın halkları enkaz altında bırakan iktidara verileceğini belirten İl Eşbaşkanı Ferhat Encu ise, şunları belirtti: “Bu yıl ki Newroz yeni bir inşa ve dayanışmanın ortaya konulacağı bir Newroz olacak. Toplumu her türlü antidemokratik anlayışa sıkıştırmaya çalışan siyasal iktidara karşı demokrasinin, adaletin, özgürlüğün ve barışın haykırılacağı bir Newroz olacak. Sahnenin kurulumundan sahnenin güvenliğine, Newroz alanının kitle açısından hazırlanmasından hangi mesajların verileceği meselesine kadar birçok hazırlığımız var. Pankartlara, billboardlarla, sesli anons araçlarıyla, bildiri dağıtımı ve sosyal medya platformlarında çağrılarla halkımızın kitlesel şekilde o alana akmasını sağlayan yoğun bir çaba içerisindeyiz. Geçmiş tecrübelere dayanarak bir çalışma yürütüyoruz. O açıdan İstanbul İl Örgütümüz seferberlik içerisinde ve bütün kadrolarımız alanda saha çalışması yürütmektedir. Başta Kürt halkı olmak üzere temel hak ve özgürlükleri talep eden herkesi Newroz alanına bekliyoruz. ‘Gelin dilimize, kültürümüze, kimliğimize sahip çıkalım’ diyoruz. Bu Newroz’da daha güçlü ve daha kararlı olduğumuzu ifade eden bir fotoğraf verelim ki bu zorba anlayışı bu topraklardan silip atalım.”

Editör: Haber Merkezi