İSTANBUL - İstanbul Sıraselviler’de Onur Yürüyüşü öncesi birçok noktada giriş ve çıkışları kapatan polis, AFP Muhabiri Bülent Kılıç’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

MA'nın haberine göre; İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Sıraselviler’de gerçekleşecek olan "20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü" öncesi polis Beyoğlu’nda bulunan başta Taksim caddesi olmak üzere birçok sokak ve caddeyi bariyerlerle giriş çıkışlara kapattı. 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

Polisler ara sokaklarda grup halinde gezerek yürüyüş için kafelerde beklediklerini düşündükleri birçok yurttaşı da gözaltına aldı. Akarsu Yokuşu sokağında bulunan kafeden çıktıkları sırada Kadınlar Birlikte Güçlü üyelerini ablukaya alan polisler, çok sayıda kadını gözaltına aldı. Kadınlar, "Yürüyüş yok, slogan yok. Neye dair gözaltı yapıyorsunuz” diyerek, polisin müdahalesine tepki gösterdi. 

Akarsu Yokuşu ve Şimşir Sokağı polis tarafından barikatlar ile ablukaya alındı. Cihangir’de ise kafede oturan kişiler ve yürüyüşe gelen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GAZETECİ KILIÇ GÖZALTINA ALINDI

Polisin ara sokaklardaki gezintilerini ve gözaltılarını takip eden gazeteciler de darp edilerek gözaltına alındı. Gazeteciler polis zoruyla alandan zorla uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polis müdahalesinde Agence France-Presse (AFP) muhabiri Bülent Kılıç da darp edilerek gözaltına alındı. 

Polisin tüm müdahalesine rağmen ara sokaklarda kitlenin yürüyüşleri devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi