Liderler Fox'ta programına katılan HDP Eş Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldancanlı yayında açıklamalarda bulunuyor. 






HDP'nin cumhurbaşkanı adayı tutuklu Selahattin Demirtaş'ın programa telefona katılma talebi reddedilmişti.



Selahattin Demirtaş'ın açıklaması:

Tabii ki Kürtler de tüm halklar gibi farklı siyasi düşüncelere görüşlere sahiptir. Bu çerçevede diğer partilere oy veren Kürtler mutlaka vardır ve olacaktır. Demokrasinin gereğidir. Biz Kürtlerden aldığımız destek kadar Türklerin de desteğini alacağımıza inanıyoruz. Kürt veya Türk her seçmenimiz bir akla vicdana sahiptir. Özgürce düşünüp kendi kararını verecektir.

Pervin Buldan, "Listelerimizde her kesimden adayımız var. Diyarbakır'da Ermeni bir adayımız var. İzmir'de Afrikalı bir adayımız var. Karadenizli bir adayımız var.  Biz her kesimden insanı aday gösterdik. Her kesime hitap eden bir aday listemiz var. Türkiye'nin her yerinde adayımız kendi kesimine hitap edecek" dedi..

HDP'NİN BARAJI AŞMASI

Buldan "Kılıçdaroğlu'nun HDP barajında altında kalırsa bölgede 70-80 milletvekili direk AKP'ye geçiyor. Dolayısıyla yapılan anket sonuçlarına bakarsak %10 barajına takılabilecek parti HDP . Erdoğan'ın HDP 'yi sandığa gömün çağrısı var. Bu yüzdenHDP üzerinde oyunlar oynanacağınu düşünüyoruz. HDP bugğn bir Türkiye partisidir. Türkiye'nin zenginliğini ifade eden bir parti olan HDP 'nin barajı aşamaması demek demokrasi ayağının açıkta kalması demektir" dedi.

Temelli, "7 Haziran'da 80 vekil çıkardık. Cumhurbaşkanı 400 milletvekili sitiyorum diyor. Bu da HDP 'nin mMeclis'e girememesi demektir. Parlamentoya giremezsek demokrasi mücadelemizi her yerde sürdürürüz. Türkiye'de demokrasi problemini çözmeye çalışıyorsak bunu parlamentoda yapmalıyız.

Buldan, " Biz halkla siyaset yapıyoruz. Parlamentoda halkın sesi olmak için gidiyoruz.HDP parlamento dışı kalırsa siyasetini halkla beraber yapacak" dedi.


Editör: Haber Merkezi