HABER MERKEZİ- İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri mezarları başında andı.

İlk olarak Doğançay Mezarlığında Ayşe Deniz ve Berna Koç’un mezarı başında anma gerçekleşti.

“10 Ekim’i unutma unutturma”, “Katil IŞİD iş birlikçi AKP”, “Onlara sözümüz barış olacak” sloganlarının atıldığı anmada söz alan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, “Katliamın 6. yıl dönümünde barış, demokrasi mücadelesini devam ettirmek, barış için yitirdiklerimizi anmak için bir aradayız. ‘Unutmayacağız’ demek yetmiyor. Bu tek adam yönetimine, savaşçı politikalara karşı daha geniş bir cephede mücadele etmek gerekiyor. Sözümüz barış olacak diyoruz barışı kazandığımızda onları gerçekten anmış olacağız” dedi.

“BARIŞTAN KORKANLAR BU KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Saygı duruşunun ardından söz alan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ ise, “Bundan 6 yıl önce emekten, barıştan korkanlar bu ülkede kendi iktidarlarının devamı için ellerinde sadece barış, emek yazan pankartlar dışında hiçbir şeyi olmayan bizleri kalleşçe katletti. Sadece bizleri değil orada olan olmayan bütün canlarımızı katlettiler” ded

10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin İzmir'deki mezarları

İzmir | Fotoğraf: Eda Aktaş / Evrensel

“BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Katliamın öğrencisinden işçisine, kadınından akademisyenine, Trabzonlusundan Diyarbakırlısına kadar bu ülkenin tüm insanlarına uygulanmış katliam olduğunu söyleyen Özdağ, “Bu katliam 2 tetikçi tarafından değil bile isteye emek ve barıştan korkanların gerçekleştirdiği katliamdır. Bizler katilleri tanıyoruz. Katillerin hepsi yargılanıncaya kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Adalet mücadelemiz devam edecek. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülkeye barış gelecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından mezara karanfiller bırakıldı. 

"BİZ BARIŞTAN YANAYIZ"

Daha sonra Kaynaklar Mezarlığında Mustafa Budak'ın mezarı ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşu ardından söz alan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Özdağ kısa birer konuşma yaptı.

Mustafa Budak'ın eşi Hatice Budak ise, "Bu katliamı Suruç'ta, Diyarbakiırda'da, garda yapanları lanetliyorum. Barış elçilerinin yolunda devam edeceğiz, bu barışı getireceğiz. Biz göremezsek çocuklarımız, torunlarımız görecek. Biz barıştan yanayız" dedi.

Son olarak Ayrancılar Mezarlığın da ise Piro Yıldırım'ın mezarı ziyaret edildi. Burada da yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalar gerçekleşti. (Kaynak: İzmir/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi