ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergrelioğlu’nun Meclis’teki “Adalet Nöbeti” eylemini hedef gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Meclis’te “Adalet Nöbeti” eylemini sürdüren ve milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında twitter hesabından açıklama yaptı.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşünce ‘Gül’en yüzü asılan, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açılmasından rahatsızlık duyan 11.Cumhurbaşkanı’na diyeceğim de şudur: Artık Güroymak’a Norşin diyen yoktur, o günler geçmiştir. Gül diye dikeni yutturanlar kalmamıştır. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergerlioğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir. 11.Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır.”

(MA)

Editör: Haber Merkezi