Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 24 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.



İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, Unesco kültür mirası taşıyıcısı uluslararası  kukla ve Karagöz  ustası  Cengiz  Özek Genel  Sanat  Yönetmenliğinde  seyirciyle buluşacak.

Festivalde yer alacak gruplar  ise; Bosna Hersek’ ten Pozoriste   Mladih, İspanyadan David Zuazola, İtalya’dan La Bottega Teatrale, Çin’den Chen Xi, Tayvan’dan The Flying Group Theatre,  Portekiz’ den Dom Roberto Tiyatrosu, Portekiz’den dom Roberto, S. A. Marionetas, Hong Kong’ tan The Skybird Tiyatrosu, İran’dan Ebrahem Shakeri ve Türkiye’den Cengiz Özek, Tiyatro Gülgeç.

Festivalde yer alan dünyaca ünlü gruplar; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulchérie, Deniz Müzesi Sahnesi, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve çeşitli semtlerde okul okul salonlarında seyirciyle buluşacak.

Cengiz Özek 40. sanat yılını kutluyor

Aynı zamanda Kukla Festivalinin kurucusu ve sanat   yönetmeni olan Cengiz Özek Karagöz sanatıyla karşılaşmasının  40. Yılını festival çerçevesi içinde kutlamaya hazırlanıyor. Dünya kukla sahnelerinde önemli bir seyirci kitlesine sahip olan özek, kukla oynatımındaki üstün başarısından dolayı uluslararası onlarca ödüle layık görüldü. Festivalde, Özek’in artık klasikleşmiş oyunlarından çöp canavarı ve Büyülü Ağaç adlı oyunlarını izleme olanağı bulurken, Bosna Hersekte sahneye koyduğu günümüzle paralellikler taşıyan modern bir Karagöz uyarlaması olan  ‘’Sihirli Lamba’’adlı oyununu  Pozoriste Mladih adlı tiyatronun aktörlerinden izleyebileceğiz. Yine festival çercevesi içinde Özek’in sahnenin önünü ve arkasını aynı anda gösteren özel hazırlanmış videoları seyirciyle buluşacak.

Son olarak festival izleyicilerini 28 Ekim’de büyük bir sürpriz bekliyor. Festival sırasında, açılışı yapılacak ‘’Kukla Müzesi Cafe’de Cengiz Özek’in 40. Sanat yılına özel bir söyleşi mümkün olacak.

Bilet satışları:

festival biletleri, www.kuklafestivali.com, “biletinial.com” üzerinden alınabiliyor. Akbank Sanat’ta gerçekleşecek  gösterimlerin biletleri ise “biletix.com”dan satışa sunuluyor. Ayrıca oyun başlamadan bir saat önce salon girişlerinden bilet temin edilebilir.

Festival programı





Editör: Haber Merkezi