ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YSK başkanı ile görüşmesi ve YSK’nın görüşmenin hemen ardından seçime katılacağı partilerin listesini yayınlaması ile başlayan baskın seçim tartışmaları İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın 28 Haziran tarihini işaret etmesiyle gündemin bir numaralı sırasına yerleşti.

http://gundemanaliz.net haberine göre;Her ne kadar araştırma şirketleri 2020 yılında ‘baskın ve erken seçim’ olacağını öne sürse de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YSK başkanı ile görüştüğü güne kadar buna pek ihtimal verilmiyordu. Erdoğan’ın YSK başkanı ile görüşmesi, YSK’nın hemen ardından seçime girecek partilerin listesini yayınlaması ve Ankara Altındağ İlçe Seçim Kurulunun sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklara ilişkin okullarda belge doldurttuğunun ortaya çıkması ile baskın seçimlerin artık an meselesi olduğu belirtiliyor.
Gelecek Partisi kurucularından 2021 Mayısında erken seçimlerin yapılacağını söyledi ama İYİ Partili Lütfü Türkkan öyle düşünmüyor. Türkkan’a göre seçimler 28 Haziran 2020’de yapılacak.
İYİ Partili Lütfü Türkkan, “erken seçim” olarak yorumlanan mesajına ilişkin şimdilik ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı ama “Yorum içeriğin kendisinde şimdilik. Daha sonra daha geniş bir değerlendirme yaparız birlikte. 28 Haziran Pazar seçim için nasıl bir tarih?” mesajıyla sosyal medyada gündem oldu.

( Kaynak: http://gundemanaliz.net/index.php/2020/01/19/iste-erken-secim-icin-konusulan-tarih/?fbclid=IwAR1YjpGOsBcYt33gxwkzRrXDrpox4NIaWWaw2q_0-iNdVxIfwpWab_PpbQQ )
Editör: Haber Merkezi