BALIKESİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Tecride karşı yapılan ve 200 gün süren açlık grevinden sonra isteği dışında Gebze’den Balıkesir’e sevk edilen hasta tutuklu Nurcan Bakır, baskılara karşı yaşamına son verdi. Ailesiyle dün telefonda görüşen Bakır, “Zulme karşı sessiz kalmayacağım” dedi.


MA'nın haberine göre; Açlık grevi eyleminden sonra Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden Balıkesir Burhaniye Cezaevi’ne isteği dışında sevk edilen 28 yıldır tutuklu olan Nurcan Bakır, baskıları protesto ederek, yaşamına son verdi. Cezaevi yönetimi tarafından ailesine bu sabah, “odasında yaşamına son verdiği” bilgisi verilen Bakır’ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürüldüğü öğrenildi.


'ZULME KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIM'


Tahliyesine 2 yıl kalan ve hasta tutuklu olduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurusu bulunan 47 yaşındaki siyasi tutuklu Bakır’ın, ailesiyle dün haftalık telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Bakır’ın, “zulme karşı sessiz kalmayacağını ve her gün rüyasında katledilen çocukları gördüğünü” söylediği aktarıldı.


Ailesi, Bakır’ın cenazesini almak için Balıkesir’e doğru yola çıkarken, cenazenin Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Kayakdere köyünde defnedileceği belirtildi.
Editör: Haber Merkezi