MARDİNÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Mardin’de 5 gün önce gözaltına alınan aralarında HDP'li Nusaybin ve Bismil Belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu 7 Kürt siyasetçiden 6'sının emniyetteki ifade işlemleri sona erdi.


Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, 24 Temmuz tarihinde kente bağlı Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde ev baskınları düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Ferhat Kut, Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Semir Zuğurli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin il eşbaşkanları Leyla Bozkurt ve Şehmus Sun, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan ve Sedat Ay gözaltına alınmıştı.


Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 7 kişiden 6’sının ifadesinin dün gece saatlerinde ifade işlemlerinin sona erdiği öğrenildi. İfadelerde, HDP'nin Nusaybin'de gerçekleştirdiği yerel yönetimler toplantısına katılmalarının suç olarak gösterildiği ve "örgüt üyesi olmak" suçlamasının yöneltildiği belirtildi.


İfade işlemleri sonlanan kişilerin bugün ya da yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (MA)
Editör: Haber Merkezi