ANTALYA - 55'inci Uluslararası Antalya Film Festivali, kortej geçişiyle başladı. Festivalin bu yılki teması, "İnsanlık" olarak belirlendi.


Bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, geleneksel hale gelen kortej geçişiyle başladı. 29 Eylül- 5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında Cam Piramit önünden başlayan kortej, Yüzüncü Yıl, Anafartalar (Güllük) Caddesi, Cumhuriyet Meydanı güzergahı üzerinden devam ederek, Işıklar Caddesi'nden sonra Fevzi Çakmak Caddesi'nde son buldu. 6 kilometrelik kortejde klasik otomobiller, kortej TIR'ları, gezi otobüsleri ve festival temalı, özel tasarımlı araçlar yer aldı. Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi, dünyaca ünlü Macar yönetmen Bela Tarr, yönetmen Ferzan Özpetek, sinemada 20'nci yılını kutlayan Cem Yılmaz, Terminatör 3 filminin yıldızı Kristinna Loken, ABD'li oyuncu Eric Roberts gibi festivale katıldı.


TEMA: İNSANLIK


Bu yılki teması "insanlık" olarak belirlenen festival kapsamında, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz'a verilecek. Festivalin açılışı İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin de katılacağı "Herkes Biliyor" filminin Türkiye prömiyeriyle gerçekleşecek. Bu yıl ki "Onur" ödülleri ise Macaristanlı yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı'ya verilecek.  (Kaynak: MA)
Editör: Haber Merkezi