HABER MERKEZİ – 6 kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonda, HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç'un da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.
Mezopotamya Haber Ajansın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyelerine yönelik bugün de operasyon düzenlendi. 6 kentte bu sabah yapılan eş zamanlı operasyonda 49 kişi gözaltına alındı.


Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 ilde bugün eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Batman'da yapılan operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8, Ağrı'da 25, Ankara'da 5, Muş'ta 1, Mardin'de 1, Şanlıurfa'da 9 olmak üzere toplam 49 şahıs gözaltına alınmıştır. Böylelikle son iki günde güvenlik güçlerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda toplam 137 şahıs yakalanmıştır.”


HDP BATMAN EŞBAŞKANI TOĞUÇ GÖZALTINA ALINDI 


Batman'da evlere düzenlenen baskınlarda aralarında HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Urfa’da da HDP yöneticisi Mahmut Kılıç gözaltında alındı.


Batman'da bu sabaha karşı polisler tarafından birçok eve baskınlarda düzenlendi. Evlerde arama yapıldıktan sonra aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç'un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.


8 kişi, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, gözaltı gerekçesi konusunda bilgi alınamadı.


Öte yandan dosyaya gizlilik kararı konulduğu ve avukatlar görüşmesi için de görüş yasağı konulduğu belirtildi.


URFA’DA HDP YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI


HDP Urfa İl Örgütü yöneticisi Mahmut Kılıç, Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evine bu sabah saatlerinde polis baskını yapıldı. Evde ve kendisine ait aracında yapılan aramanın ardından Kılıç gözaltına alındı.


Evde bulunan aile üyelerine ait bilgisayar ve cep telefonlarına da polislerce el konuldu.  Kılıç’ın gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, TEM Şube’ye götürüldüğü öğrenildi.


Yine ilçenin Karaotlak (Karamezra) Mahallesi'nde bu sabah jandarmanın yaptığı ev baskınında Resul Şeker isimli bir genç gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenilen genç, götürüldüğü İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, Urfa'ya götürülmek üzere TEM Şube polislerine teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi