VAN/ İZMİR -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İzmir ve Van'da kadınlar kahvaltıda bir araya geldi.


Van’da Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Lilav Kitap Kafe’de kahvaltıda buluştu. Kadınların evde yaptıkları Van’a özgü börek ve kahvaltılık çeşitleriyle sofra renklendi.


İZMİR 


Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlarla  kahvaltıda bir araya geldi. Kentte bir kafede düzenlenen kahvaltı programına Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, HDP İl Örgütü, Barış Anneleri, Hakların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Eş Sözcüsü Ayşe Yılmaz'ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Kahvaltıda konuşan SKM Üyesi Gülcan Taşkıran, dünyada son 5 yıldır ayaklanan kadın hareketine enternasyonal bir yanıt vermek, neoliberal ekonomik politikalar, savaş ve kadın bedeni ve kazanımlarına yönelik saldırılara karşı 8 Mart'a hazırlandıklarını söyledi.

Taşkıran,  8 Mart'ta tüm kadınları savaş, kadına yönelik şiddete, eşitsizliğe, ekonomik krize karşı alanlarda hayattı durdurmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi