ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/ ŞIRNAK / MARDİN - Anadolu Ajansı'nın HDP'li adayları hedef gösteren haberini değerlendiren Ahmet Türk, haklarında açılan davaların kayyum atamak için açıldığına dikkat çekerken, Silopi Belediye Eşbaşkan adayı Süleyman Şavluk ise haberlerin algı operasyonu amacını taşıdığını söyledi.


Anadolu Ajansı (AA), AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröre bulaşmış olan kişiler tekrar sandıktan çıkacak olursa, anında gereğini yapıp kayyum atarız" söylemleri ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından, Halkların Demokratik Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdiği belediye eşbaşkan adaylarını hedef gösterdi. “HDP terör suçlarından mahkemelik isimlerle seçimlere giriyor” başlığıyla infografik şeklinde önceki gün servis edilen haberde, HDP'nin çeşitli yerlerden aday olarak gösterdiği Filiz Kerestecioğlu, Ayhan Bilgen, Hüda Kaya, Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk gibi isimler yer aldı.


AA'nın hedef gösterdiği isimlerden Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk ile Şırnak'ın Silopi Belediye Eşbaşkan adayı Süleyman Şavluk, haberde yer alan dava ve soruşturmalarının tümünün siyasi olduğunu ve kendilerini yargılayanların şuan cezaevinde olduklarına dikkat çekti.


TÜRK: KAYYUM ATAMAK İÇİN DAVA AÇTILAR


Yapılan haberin bilinçli ve belli bir siyasi partinin amaçlarını hizmet ettiğini belirten Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, kendisinin de içinde olduğu birçok belediye eşbaşkanının geçtiğimiz yıllarda görevden alınması için yargı yoluyla bir formül üretildiğini vurgu yaptı. Türk, "Belediye eşbaşkanı olduğum dönemde kayyum atamak için dava açmak durumunda kaldılar. Şimdi bu şahsımıza ve partimize karşı olan düşmanlıktan dolayı geliştirilen bir oyundur" dedi.


'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇİREMEZLER'


Şimdiye kadar demokrasi mücadelesi içerisinde olduklarının altını çizen Türk, şunları söyledi: "Demokratik bir Türkiye’nin geleceği için her daim çaba gösterdik. Bizim mücadelemiz budur. Biz demokratik siyasete inanan insanlarız. Demokratik siyasetle sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Sonuna kadar da mücadelemizi bu şekilde sürdüreceğiz. Açılan davaların aslında hukuktan çok siyasi davalar olduğunu da bütün Türkiye biliyor. O nedenle bu tür hedef göstermelerle bizi mücadelemizden vazgeçiremezler."


ŞAVLUK: BİZİ YARGILAYANLAR ŞUAN CEZAEVİNDE 


Silopi Belediye Eşbaşkanı Şavluk ise söz konusu durumu "karalama kampanyası" olarak nitelendirdi. Benzer durumların bazı sosyal medya hesapları üzerinden de yapıldığına işaret eden Şavluk, bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. 10 yıl önce "KCK operasyonları" adı altında haklarında açılan soruşturmaların şimdi servis edildiğini söyleyen Şavluk, "O dönemin FETÖ'cüleri tarafından hazırlanan fezlekeler doğruymuş gibi yansıtılıyor. Halbuki bizi yargılayanlar ve hakkımızda iddianame hazırlayanların hepsi cezaevinde. Hem de 'terör örgütü kurmak' suçlamasıyla" diye konuştu.


'KAYYUM ATAMA ZEMİNİ OLUŞTURUYORLAR'


Demokratik bir zeminde siyaset yürütürken tutuklandıklarını hatırlatan Şavluk, "algı operasyonu" dediği haberlerle amaçlanan durumu ise şöyle özetledi: "HDP'yi zayıflatmak istiyorlar. Belediye kayyumlarının tahribatlarının üstünü örtmek istiyorlar. Tekrardan kayyum atanma zemini oluşturuyorlar. Gasp edilen belediyelerin tümünün kazanılacağını bildiklerinden kaynaklı bunu yapıyorlar. Ancak halkımız 31 Mart'ta iradesini ortaya koyacak."


MA
Editör: Haber Merkezi