ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 78. gününe giren DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla güven'in açık görüşte ailesi ile çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Güven’in yaşadığı kilo kaybı fotoğraflara yansıdı.





Demokratik Toplum Kongresi (DTK) süresiz dönüşümsüz açlık grevinde 78. güne giren Güven'in 24 Aralık ve 7 Ocak tarihlerinde açık görüşte ailesi ile görüştüğü sırada çekilen görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Kızı Sabiha Temizkan’ın da bulunduğu fotoğraflarda Güven’in oldukça kilo kaybı yaşadığı görülüyor. Güven’in maske taktığı fotoğraflar durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevini sürdüren Leyla Güven’in sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor.

Sağlık açısından kritik eşiği aştığını ifade eden avukatları, Güven’in ciddi kilo kaybı, görme bozukluğu, tansiyon düşüklüğü yaşadığı, kas ve eklem ağrıları çektiği, mide bulantısı nedeniyle sıvı almada zorlandığı, ses ve gürültüye karşı hassasiyetinin arttığı yönünde bilgiler aktarıyor.





(kaynak: ARTI GERÇEK)

Editör: Haber Merkezi