ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP ve MHP arasında yaşanan tartışmanın seçim stratejilerini etkilemeyeceğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP ve AKP’den ittifak konusuna dair karşılıklı gelen açıklamaları “samimi bulmadığını” söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki açıklamalara “Tavşana kaç, tazıya tut diyorlar” benzetmesi yapan Ağbaba, “Bu ittifak ilkesel değil, bu çıkar ittifakı. Bu nedenle çok yorum yapamıyorum. Birisi Öğrenci Andı’nı savunarak milliyetçilerden oy almak istiyor, diğeri Öğrenci Andı’na karşı çıkarak liberallerden ve Kürtlerden oy almaya çalışıyor. Bunların hiçbiri samimi değil. Bunların hesapları tamamen yerel seçimler. İttifakı çıkar ittifakı olduğu için anlaşmayacaklar gibi geliyor” dedi.


Ağbaba, AKP-MHP arasındaki ittifak krizinin, yerel seçimlerde CHP’nin ittifak stratejisinin etkilemeyeceğini belirterek, “Demokrasiyi savunan bütün insanların oyunu almak temel hedefimiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi