VAN, MARDİN, DİYARBAKIR BELEDİYELERİNE YAPILAN KAYYUM ATAMASI İRADE GASBIDIR

AKP, yandaşlarıyla birlikte yerel yönetimlerde yani belediyelerde beslendiğini “dünya alemi” bilir.
Adana, Mersin, Antalya, Ankara, İstanbul, Bolu gibi bir çok belediyeyi kaybedince 18 yıllık ranta, gerileme ve savaşa dayalı siyasetine kaynak bulmak için; Van, Diyarbakır, Mardin belediyelerine kayyum atanması yaparak finans sorununu çözmeye çalışmaktadır. AKP’nin devlet işleyişi anlayışında liyakat, hukuk, adalet ve insanın olmadığını biliyor ve yaşıyoruz. 31 Mart’a yapılan yerel seçimlerde sandıkta çıkan oylarla halkın AKP- MHP ittifakının ülkeyi yönetemediğini de tescillenmiştir.


“Cahil insanların iradesini esas almayın” diyen CNN TÜRK TV. yandaşlık ve cahillikten ödül almayı başarmıştır. Şırnak, Bitlis, Muş, Ş. Urfa ... Belediye Başkanları da “cahil insanların” oylarıyla seçildiklerine göre AKP- MHP hükümeti bu belediyelere de kayyum ataması yapacak mıdır? Yine bu illerde “ cahil insanların” iradesi seçilen AKP milletvekillerinin vekilliklerini düşürecek midir? Yoksa AKP’ye “oy” verenler makbul gerisi cahil midir?
Hazine elinizde. Askeri ve emniyet personeli emrinizde. Havuz medyası karşınızda esas duruşta...18 yıldır 100 yıllık Cumhuriyetin bütün birikimlerini ve kazanımlarını bitirdiniz. İnanç sömürüsü yaparak, devletin fiziki ve ideolojik bütün zor aygıtlarını kullanarak ülkemiz halklarını düşmanlaştırdınız. uluslararası arenada ülkenin prestijini sıfırladınız. Bütün başarısızlıklarınızın sorumlusu olarak muhalefeti ve Kürt halkını gösterdiniz.
Ey! Leriniz hiç bitmedi. Biten ülkede bir arada birlikte yaşamdır. Biten barıştır, kardeşliktir. Biten ve yok sayılan halkın iradesidir. Biten ormanlarızdır, derelerimizdir, limanlarımızdır. Biten ekolojik yaşamdır. Biten tarımsal üretim ve hayvancılıktır. Biten KiT’ler ve fabrikalardır. Biten insanların değerleriyle yaşama isteğidir. Biten ahlaktır, hukuktur, adalettir. Biten vicdanlardır, demokrasidir, özgürlükleridir.
Kendi bitmiş tükenmiş siyasi bekanız için insanları iradeleriyle birlikte yok saymanız ülkemizde onarılması zor tahribatlara neden olmaktadır. Parlamenter sistem yerine tek adam rejimine dayalı bu yönetim anlayışı güzel ülkeme zarar verdiğini görüyorum. Dolayısıyla çözüm demokrasidir, çözüm hukukun işletilmesidir, halkların iradesidir.
Halkın iradesi esas alınmalı. Diyarbakır, Van, Mardin halkından özür dilenmeli ve belediye başkanları görevlerine derhal iade edilerek halka hizmet etmenin önü açılmalıdır.
Kayyumunuz güzel günlere...
Sevgi ile kalın.

Editör: Haber Merkezi