ÖĞRETMEN ÜRETEN VE ÖĞRETENDİR! MEB’de kadrolu ve sözleşmeli çalışan 980 bin öğretmen, ücretli köle olarak çalışan 70 bin öğretmen, “ağaç kökü yesinler” diyerek ihraç ettikleri 50 bin öğretmen ve ataması yapılmayan 700 bin öğretmen. Sayımızın rakamlarla ifadesi bu.

 

 

 

 

 

 

ÖĞRETMEN ÜRETEN VE ÖĞRETENDİR!

MEB’de kadrolu ve sözleşmeli çalışan 980 bin öğretmen, ücretli köle olarak çalışan 70 bin öğretmen, “ağaç kökü yesinler” diyerek ihraç ettikleri 50 bin öğretmen ve ataması yapılmayan 700 bin öğretmen.
Sayımızın rakamlarla ifadesi bu. Sayımızın misli katı kadar gücümüz var. Bu gücün içinde öğrencilerimiz, velilerimiz ve onların sevgileri var.

Özü itibariyle çelikleşen iradeleri, toplumdaki saygın, güven duyulan kişilikleri, entelektüel birikimleriyle, kendimize bir şans verelim dediğimizde ve direndiğimizde “ yeri yerinden oynatırız.”


Öğretmenler yan yana durarak, örgütlenerek savaşsız, sömürüsüz bir dünya inşa edilebilirler. Bu gücümüzün fazlasıyla olduğu unutulmalıdır.

Bilgi ve deneyimlerini her seferinde Sevgi ile harmanlayarak öğrencisine rehber olan öğretmeler yani bizler... Yokluğa ve yoksuluğa mahkum edilen, sürgün edilen, ihraç edilen yine bizler yani her koşulda üreten ve eğiten biz
öğretmenlere reva görülen bu duruma sesimizi sertleştirme zamanıdır.

Yan gelip yatarak emeğimizi görmemek için kör, duymamak için sağır ve her fırsatta bizi itibarsızlaştıranlara inat kendimize bir şans verelim. Korkmayalım, geri çekilmeyelim. Üreten, öğreten öğretmenler biat etme, diz çökmez el açmaz ve yalvarmaz. Çünkü bizler Fakir Baykurt’lardan bayrağı devralanlarız.

Sevgiyi, saygıyı,hoşgörüyü yaşayarak öğreten, bilimi, liyakatı esas alan öğretmenler, ekonomik ve demokratik haklarımız için, çocuklarımız ve öğrencilerimiz için, kendimize bir şans tanımak istiyorum diyerek gücümüzü ve sesimizi birleştirmenin ve emeğimizin karşılığını tam alma zamanı.

Emperyal güçlerlerin her türlü talebine evet diyen siyasal siyasal iktidar sahipleri, aynı zamanda yandaşa, sermaye ve savaşa kaynak bulabilirken eğitim emekçilerine yok deme cüretini ve cesaretini sessizliğimizden aldıklarını hatırlatmak isterim.

Ülkemde sadece eğitim enternasyonelinİn tek üyesi olan Eğitim Sen’de örgütlenelim. Grevli, toplu sözleşmeli sendikalı hak için, ekonomik, özlük ve demokratik haklarımız için, kamusal, parasız, bilimsel, laik ve anadilinden eğitim hakkı için bir arada olmak gibi bir tarihi sorumluluğumuz vardır. Bu bağlamda bütün öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Sevgiyle kalın.