MARDİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İçişleri Bakanlığı kararıyla ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, kayyım atamasına tepki gösterdi. Türk, “Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre; İçişleri Bakanlığı kararıyla ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, kayyım atamasına tepki gösterdi. Türk, “Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar” dedi.

‘HAKSIZLIĞIN TAVAN YAPTIĞI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ’

Dün yayınlanan kararla birlikte Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez İçişleri Bakanlığı kararıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atandı. 31 Mart yerel seçimlerinde HDP yüzde 56’lık bir oy oranıyla belediye eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk, yeniden kayyım atanmasını ‘akıl ve mantık ile izah edilemez’ olarak yorumladı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Türk, “Bunu izah etmek için mantık, akıl yetmiyor. Hukukun olmadığı, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Her şey açık bir şekilde ortada duruyor” dedi.

Türk, ülkedeki siyasetin anti demokratik olduğunun kanıtı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Siyasetin nasıl yürütüldüğü açık bir şekilde ortada. Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir.”
Editör: Haber Merkezi