DİYARBAKIR - Akademisyen ve siyasetçilerden oluşan İsviçreli heyet, İstanbul, Mardin ve Diyarbakır’da siyasi parti, kadın örgütleri ve sendika temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.


MA'nın haberine göre; İsviçre’de bilim insanları, akademisyen ve siyasetçilerden oluşan bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Sosyoloji profesörü Ueli Mader, Kamu Emekçileri Sendikası (VPOD) kurucularından ve Barış Meclisi Başkanı Ruedi Tobler ve Sosyal Demokrat Federal Parti Meclisi Milletvekili ve Parti Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fabian Molina'dan oluşan heyet, ilkin İstanbul’da HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile barış akademisyenlerinin görülen dava duruşmalarını izledi.


HEYET AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞTÜ


Buradan Mardin’e geçen heyet, Kürt siyasetçisi Ahmet Türk ile görüştü. Mardin Adliyesi’nde Kızıltepe Belediye Eşbaşkanları Leyla Salman ve İsmail Asi hakkında açılan davanın duruşmasına katılan heyet, Diyarbakır’a geçti.


KÜRT SORUNU


Heyet, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve Özgür Gazeteciler İnisiyatifi temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetin ziyaretlerde, “Kürt sorunu, bölgede uygulanan politikalar, ekonomik sorunlar, kadına yönelik şiddet ve sendikalara yönelik baskı” gibi konularda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.


Heyet Diyarbakır’da gerçekleştirdiği kurum ziyaretleri ardından Sur ilçesini de ziyaret etti.


Temaslarını tamamlayıp kentten ayrılan heyet üyeleri, görüşmelerine ilişkin hazırlayacakları raporu Avrupa kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi